Nappstraumen – Fisket

Alldeles intill campen ligger själva Nappstraumen som ligger väldigt väderskyddad och möjliggör fiske i nästan vilket väder som helst. Inne i Nappstraumen har det landats många stora hälleflundror, oftast på riktigt grunt vatten, vilket ger spännande hugg och spektakulära fighter. Här inne samt i de närliggande sandvikarna erbjuds också ett mycket bra fiske efter rödspätta på grunt vatten där fiskarna bjuder på en riktigt bra snittvikt och varje år snuddar toppfiskarna på vikter kring 3 kg.

Möjligheten att gå ut på både nord- och sydsidan om själva Lofoten ger de fiskande både en valmöjlighet i fiskeplatser, men också ett väldigt bra skydd mot vinden. På ena sidan kan det ligga grov och jobbig sjö, medans det ligger helt stilla på motsatta sidan av Lofoten.

Camprekordet på Hälleflundra är 230 cm vilket motsvarar en vikt på 168,6 kg. Varje år landas det flera mycket stora hälleflundror på denna camp. Merparten av de större exemplaren har fångats endast några minuter med båt från campen inne i själva Nappstraumen. Största torsken hittills tyngde ner vågen till 32,8 kg och yrkesfiskare rapporterar årligen torskar över 40 kg.

Under senaste säsongerna har vi också funnit ett par områden som större delen av säsongen håller riktigt goda bestånd av storsej i vikter upp till 17kg. Fiskeplatserna är oändliga på nordsidan och varierar från grunda sandvikar där hälleflundrorna stortrivs till djupare sandrännor och grundflak där både torsk och hälleflundra trivs bra. Längst ut mot djupkanten finns också många intressanta grundtoppar som både håller fina bestånd av storsej, grov torsk och en och annan riktigt stor hälleflundra som jagar fritt bland stimmen av både makrill, sill och småsej. Är vädret stilla kan man också ta turen ut mot de riktigt stora djupen för att fiska efter stor långa och stor kungsfisk. Möjligheterna är oändliga och här finns något för alla.

Det är inte bara fisket i sig som bjuder på häftiga upplevelser utan här har man också chans att få uppleva späckhuggare, havsörn och tumlare på riktigt nära håll.