Å – Fisket

Det är väldigt nära avstånd till många av fiskeplatserna och redan efter några minuters båtkörning från hamnen så är man på platser där man kan fånga både stora torskar, gråsejar och hälleflundror. Området är väldigt strömsatt och man får välja fiskeplatser efter rådande förhållanden. Denna strömsättning lockar till sig massor av småfisk som i sin tur lockar till sig större fiskar och fiskrikedomen i området är helt otrolig.

Moskenesstraumen och övriga fiskeplatser runt Å är inte så variationsrika i form av många arter, men erbjuder ett fiske i absoluta toppklass för den som vill rikta sitt fiske på framförallt hälleflundra, torsk och gråsej. Området kring Å har levererat många riktigt stora hälleflundror genom åren och är välkänt i sportfiskekretsar.

Varje år fångas flertalet hälleflundror som mäter långt över 200 cm och camprekordet är på hisnande 246 cm.

Området är också känt för att hysa Norges bästa bestånd av stor gråsej och fiskar mellan 10-15 kg är vardagsmat. Periodvis jagar gråsejen väldigt högt i vattnet och detta område är troligen den enda platsen i Norge där du kan bedriva popperfiske efter gråsej. Även torskfisket håller mycket hög klass, så vill man ha bra chans att fånga stor fisk utan att behöva färdas långa sträckor med båten så är detta resmål någonting för dig!

Sist men inte minst är området fullt av grundtoppar som hyser stora populationer av bleka, en stridbar fisk med kraftigt underbett som är en fantastisk sportfisk på lättare spinnutrustning.