Å 195CM, SILLHAJ OCH UER!

Veckan som varit här på Å har bjudit på det mesta man kan önska inom fiske gött häng vid rennsorden och flera fina fiskar mellan båtarna. Veckan inledes relativt tufft med riktigt dåligt väder första dagen som resulterade i en ej fiskbar dag och gästerna fick istället vila upp sig efter resan och lägga krutet på dag två!

Daniels båt stack ut på torskfiske och lyckades pricka in extremt bra ute bland grundtopparna, tricket var helt klart att fiska grunt uppe på 15-25 meter i kelpen med mindre jiggar. torskarna blev som helt galna så fort man kom igenom sejstimmen och det dröjde inte lång tid innan det hög på en torsk i 7-10kg klassen. Med tre fina torskar runt 13-14kg i topp och välfyllda lådor fick fisket avbrytas för att istället åka in till hamn för att förädla fisken som tagits upp, ett lite längre projekt än väntat men skönt för gästerna att ha fyllt större delen av sin kvot på 18 kilo tidigt i veckan. en del andra gäster körde på flundra med varierat resultat och bäst lyckades nog båt 11 med ett gäng fina med topp på 119cm

Dag två kändes det nästan som att att havet var tomt, det var endast det goa gänget svenskar i båt 14 som träffade rätt med en magiskt fin flundra på 195cm, grym fisk och stort grattis! Danne och kompani la istället om planen för att testa lite uerfiske på hemvägen och snacka om att det var brutala mängder uer! fullt från botten och upp en 30 meter på 120 meters djup. Det ska tilläggas att 120 meter anses vara väldigt grunt för uerfiske och ett väl behagligt djup att fiska på då msn relativt lätt kan undvika trassel. efter någon timme hade gästerna mer än till tillräckligt med uer för mat och bestämde sig för att åka in mot hamn!

Alex som styrde gubbarna i båt 7 hade en riktigt ordentlig huggrusch på flundra med flera fina fiskar där dem två största mätte in på 129 samt 130cm. Det var desto trögare i dem andra båtarna men dem som nötte på hittade till slut någon fläck som leverade och kunde ganska snabbt dra upp ett gäng fina flundror med topp på 176cm för norrmännen. För Dannes båt så dröjde det in i sista timmen innan det lossnade och tre flundror runt 115 cm kunde landas.

Något annat helt otroligt häftigt är att norrmännen under flundrafiske helt plötsligt krokar något som beter sig annorlunda, en stark fisk men inte sådär våldsamt stor, och när det närmade sig båtkanten så fick dem syn på något som för oss sportfiskare här uppe är extremt ovanligt iallafall i synpunkt av att man faktiskt får möjlighet att landa… dvs en sillhaj i mindre format som tagit agnet som var tänkt till hälleflundra! Gästerna uppskattade hajen till att vara runt 1 meter lång och självklart fick den simma tillbaka igen då det inte är lov att fiska efter dem eller att behålla dem ifall man skulle få en på kroken! hur som en otroligt häftig upplevelse och ett minne för livet!

Nu laddar vi inför en ny vecka med nya möjligheter!

tight lines//

Daniel, Ludvig, Marcus och Alex