Sinnes sjukt Rödspätta fiske i Havöysund! (5st över 3kg med 4,1kg på topp)

Under veckan så gjordes det en Rödspätta satsning på et par timmar där vi i Guidebåten samt ett par båtar till skulle försöka lura upp några stora plattisar. Fisket var återigen helt galet som så många gånger förr här uppe och dom minsta rödspättorna vi fångade låg mellan 2-2,4 kilo. I guidebåten lyckades vi lura upp tre stycken över 3 kilo med 3,5 kilo på topp och en fin längd på 66cm. Båten bredvid drog två stycken över 3 kilo med absolut helt galna 4,1 kilo på topp! Det är den tredje rödspättan på 4,1 kilo här i år!

Självklart låter vi dessa stora exemplar simma tillbaka och vill man ha rödspätta till middag får man nöja sig med de mindre exemplaren. Rödspätta bestånden är extremt känsliga och sådana här rödspätta ställen är otroligt lätta att förstöra genom att ta upp många stora exemplar som är otroligt viktiga för bestånden. Då dom är en relativt stationär fisk så gör det det hela enklare att förstöra om man väl vet vart man hittar dom. Så vi uppmanar alla gäster att beakta dessa otroliga fiskar med största varsamhet, uppskatta dess skönhet och låta dom simma tillbaka så att vi kan fortsätta ha sådant här otroligt fiske i framtiden.

//Douglas & Andreas