En blåsig avslutning i Nappstraumen

Efter en grym inledning på veckan så kom tillslut hård vind som begränsade fisket till närområdet i slutet på denna vecka. I Söndags var det dock underbart väder här i Lofoten och nästintill vindstilla under dagen.
Calle som var ute och guidade denna dag berättar dock att fisket var desto svårare denna dag. De åkte ut på yttersidan Lofoten och riktade fisket efter torsk och storsej. En del mattorsk fångades men inte de riktigt stora. En del fin sej i 5-6 kilos klassen och en fin toppfisk på 12 kg. Britterna valde istället att rikta sitt fiske efter rödspätta denna dag och rapporterar om ett riktigt fint mängdfiske med topp på 52 cm. Ett riktigt roligt fisk man bör testa när man är här uppe i Nappstraumen. Fin kontrast till det annars tunga fisket ute på djupare vatten.

På måndag började vinden ställa till det igen och båtarna blev begränsade till närområdet. Vår nya guide Didrik Stavervik skeppade guidebåten denna dag och berättar om et flertal storsejar runt 10 kilos klassen med topp på 11-12 kg fångades denna dag trots att man inte kunde gå hela vägen ut till djupkanten där i normalt sätt brukar finna dom. De lyckades också fånga en hälleflundra i detta område men som fick simma vidare igen och växa på sig. Holländarna rapporterade om en fin godkänd flundra denna dag medans våra brittiska gäster valde att rikta sitt fiske efter rödspätta igen efter gårdagens succé. Det visa sig vara ett bra beslut även idag med flera fina landade där många mättes till 45-50 cm.

Sista dagen blev den blåsigaste dagen under veckan med stark nordvästlig vind som gjorde det besvärligt för båtlagen. En del valde att inte ens åka ut då dom varit nöjda med veckan ändå. De som trotsade vädret valde att fiska på sydsidan Lofoten där sjön var lite mer hanterbar. Didrik som rattade guidebåten denna dag berättar om en fin torsk på 13-14 kilos klassen och några sejar i 5-6 kilos klassen. Fisket var dock svårt så efter någon timme så besluta dem sig för att åka in och testa på rödspättan. Det visa sig bli en perfekt avslutning på veckan med ett par riktigt fina spättor.

Guiderna i Nappstraumen tackar för en fin vecka och står redo för nya laddade resenärer som anländer idag onsdag. Ser dock ut som att det blir en blåsiginledning på veckan med sedan lovar prognoserna riktigt fint väder. Vi kryssar fingrar och står redo för nya dagar på havet.

Varmt välkommen till Nappstraumen här i Lofoten.