Nytt NSA rekord + 210 cm samt 180 cm hälleflundra från Vesterålen

Vesterålen visar ännu en gång vilken fantastiskt destination det är med både nytt NSA-rekord på långa samt nytt årsbästa på hälleflundra som krossade den magiska 2-meters gränsen med sina 210 cm. Men innan vi backar tillbaka bandet så måste vi kort berätta mer om Vesterålen. Det är ju vår senast tillskott bland våra camper i Nordnorge men efter ett par säsonger och många timmar på havet så börjar vi verkligen lära oss området vilket har visats tydligt på det två sista åren när den ena storflundran efter den andra rapporteras. Inte nog med det så har Vesterålen ett helt unikt fiske på långa där chansen att fånga en 20 kg+ långa är riktigt goda och då endast på ett djup av 60 – 80m vilket normalt sätt är extremt grunt. Förutom detta så har vi funnit riktigt fina stortorsk platser, fina skär man kan spinnfiska blekor på samt kungsfisk bara några minuters båtfärd från campen. Ja här finns verkligen allt, det är också här som flest marulkar landas år efter år. Har ni inte besökt vår destination Vesterålen än så kan vi start rekommendera denna mångsidiga destination med stora djup strax utanför där man aldrig vet vad man kan få på kroken.

Dags att backa tillbaka bandet till denna veckans fiske som ännu en gång skrivit historia hos oss på Nordic Sea Angling. Veckan inledes med långtur i jakten på hälleflundran. Ett område som är otroligt hett med riktigt storflundra potential. Vissa gånger kan vi också uppleva helt sjukt mängdfiske här på riktigt grunt vatten. Men flundrafisket kan också vara stundtals riktigt trögt och så var det även denna dag. Men båtarna kämpade på och spred ut sig för att maximera fisket, flera båtar hade kontakter och stigningar men det var riktigt svårflörtade. Tillslut så small det och en grym fisk på 148 cm som landades samt en på 138 cm. Ett par riktigt fina fiskar men som annars var en riktigt svårfiskad dag även om det landades någon mindre flundra också. Men skam den som ger sig, vi vet att dom finns där. Allt handlar bara om rätt tid, plats och bete så kan allt hända – Det var också precis det som hände vår gäst Anton från Nederländerna när han fiskade på ett tidigare känt bra fiskegrund när han krokade på DRÖMFLUNDRAN. En fisk som krossade den magiska 2-meters gränsen med sina stabila 210 cm!!! Vilket också är årsbästa här i Vesterålen. Vi på Nordic Sea Angling tar av oss hatten för denna fantastiska drömfisk. Att komma över den där 2-meters gränsen är många flundrafiskares största dröm men få som faktiskt fångar en. Chansen finns alltid och det visar ännu en gång vilken storfisk potential som finns här i Vesterålen.

Vädret blev sedan riktigt fint och ännu en långtur planerades till ett av våra hotspot på stortorsk, storsej och långa. (En och annan gigantisk flundra har också fångats på denna plats). Fisket var dock betydligt trögare än vad vi normalt sätt brukar ha här ute. Det landades en och annan fin torsk men det var inte det där mängdfisket vi brukar ha, men en grym toppfisk på 18 kg samt ett gäng runt 10 kg klassen landades ändå under dagen. Ett par storsejar på runt 10 kg fångades också denna dag men inte heller här något riktigt mängdfiske. Däremot så fick dom uppleva ett helt sjukt fiske efter långa. Guiden Håkon berättar att han hittade en relativt litet område där det fick uppleva ett riktigt Långa-bonanza med bland annat ett trippelhugg samt den brutala långan som vår gäst John Ågren fångade på hela 36 kg fördelat på endast 157 cm, vilket också är NYTT NSA REKORD! En drömfisk och vi kan bara gratulera John till en fantastisk fångst. Stort grattis från oss på Nordic Sea Angling!
Då fisket efter långa var så otroligt bra fick dom ganska snabbt avbryta fisket då långan kan vara svår att släppa tillbaka. Så efter ett par fina så beslut dom sig för att tacka för sig och glida hemåt till våra camp i Vesterålen.

Guiden Håkon berättar också om en helt otrolig händelse som skedde nästa dag när dom efter bara 5 min fiske på en tidigare känd storflundra plats där John krokar på något STORT som han tyvärr tappar. Men knappt någon sekund efter så smäller det på för Jimmy och även Christer. Så nu stod bägge två med böjda spön och tunggung. Men ganska snabbt förstår Håkon att det är samma fisk och inte långt efter så går Jimmy’s lina av. Men Christer kämpar på och tillslut kommer en gigant upp mot ytan. Håkon sätter kveitekroken och fisken är säkrad! Den är stor och inte nog med det, där sitter även Jimmy’s cirkelkrok i mungipan på flundran. Dvs. Den högg på 3 beten men fastnade på två utav dom. Det är vad vi kallar en glupsk flundra som inte tvekar.. Den mättes till hela 180 cm och efter några snabba bilder kunde dom se henne simma tillbaka till djupet igen. Stort grattis till Christer och hela båtlaget, en fiskehistoria vi sent kommer glömma. Värt att nämna är att de även kontakt med 3-4 fiskar till i bättre kaliber denna dag som tyvärr inte krokades men det lyckades lura upp en till fin på 125 cm så man får väl ändå säga att det blev en fantastiskt dag även denna dag.

Det landades också en marulk denna veckan samt någon havskatt, vilket alltid är trevliga bonusfiskar under veckan.

Våra guider Håkon Nilsen och Alexander Bröther rapporterar och står redo för nya dagar på havet.

Ni är varmt välkomna till vår destination Vesterålen där allt kan hända.