Vardagsrum till Vardagsrum #2 Å!

Äntligen har våren kommit till oss i Nordnorge, senare än vanligt men ändå så välkommen! I torsdags mötte vi upp veckans gäster vid bryggan vid 06:30 där ungefär hälften av oss var redo för en långtur till VARDAGSRUMMET och resten som skulle köra på i närområdet. Den här långturen som vi numera erbjuder våra gäster är helt fantastisk gång på gång visar den sin potential med otroligt stora flundror upp till 190cm och denna gången var inget undantag! Men jag tänker att vi börjar dagen i rätt ordning, väl på Plats hör vi Alex ropa ut till övriga båtar att vi var framme på det tänkta fiskeområdet, alla andra båtar sprider ut sig och ska precis släppa ner sina beten när alex ropar ut på radion att dom krokat en finare fisk under nedsläpp… snacka om otroligt! En rolig fight med flera rusningar utspelar sig och efter en liten stund kan vi övriga båtar se hur alex landar en fin fisk på 147cm.

Jag (Daniel) säger åt mina gästerna i min båt att veva upp då jag i mitt tycke drev lite fel, men halvvägs upp säger det helt enkelt stopp för Bram som gör sin första resa här upp i Norge och han slänger en konstig blick mot mig med attityden att något bara är fel… jag skrattar till och berättar att han har flundra på och att dom andra kan fortsätta veva upp medans jag assisterar honom. Fisken kör en riktig tokrusning följt av några riktigt goa huvudskak Och ett par svettiga ”nybörjar Minuter senare kan jag landa Brams första flundra på 120 vilken otroligt härlig känsla! Driften efter så blev dessvärre ena killen i min båt alldeles för sjösjuk för att fortsätta med fisket som var långt ut på öppet hav och vi lämnade över facklan till dom övriga båtlagen.

När vi är på väg innomskärs så hör vi hur alex rapporterar in 3 st flundror i fin matstorlek följt av en av dom andra båtarna som rapporterade in ett gäng med 120cm i topp snacka om att det var stekhett där ute! Men men på vägen tillbaka kunde vi efter ett tags fiskande ändå summera ihop till 9 landade flundror mellan 100-110cm, en riktig huggsexa på det endast 10 meter grunda vattnet!

Återigen tillbaks till långturen där det fina fiskset fortsätter. Men Matfisk var inte riktigt planen och efter en stund rör sig båt 11 lite längre ifrån dom övriga båtarna och någon timme senare kan dom berätta att dom landat ett monster. Alex svarar på radion och frågar om hur stor den är och det ända dom får ut sig är att den är helt enorm! Alex sätter fart mot dem för att ta bilder och assistera vid fotande samt mätning av fisken, väl på plats fylls Alex av fullständig glädje, utan att ta fram tumstocken kan han se att denna flundra är långt över 2m! Mättning blir fin i det perfekta vädret och gästerna med fångstmannen Henrik kan stoltsera med #2 över två meter på campen i år och ett nytt årsbästa på Å på magiska 223cm! Stort grattis Henrik från oss alla på NSA!

Utöver denna magiska fisk kunde båtarna tillsammans rapportera in ett gäng fina flundror till samt ett gäng riktigt stora torskar med 16kilo i topp! Det är verkligen en fantastisk känsla man får av den här långturen, området är gigantiskt och möjligheterna är oändliga! Om väder och vind öppnar sig för att åka dit så gör det, man vet aldrig vem det är som krokar nästa monster på dom relativt outforskade områdena! Vi vill hälsa alla kommande gäster varmt välkomna till vår långtur med namn ”VARDAGSRUMMET”!

Tight Lines// Daniel freland, Alexander Lindgren, Marcus Pettersson och Kristian Hausken.