Säsongsstart i Nappstraumen 2022

Nu kickar vi igång säsongen 2022 här i Nappstraumen med skreifiske. En efterlängtad start där en grupp från Tyskland och ett gäng från Sverige intar campen.
De snöbeklädda topparna och den friska luften gör sig påmind om hur vackert och skönt det är här uppe i Nordnorge under den här tiden på året. Väderprognosen lovade dock ett väldigt skiftande väder, men Nappstraumens väderskyddande läge gör att vi nästan alltid kan komma ut på havet.

Första dagen smyger tyskarna iväg tidigt om morgonen och lite senare intar även gänget från Hudiksvall båtarna och gör sig redo för dagens första fiske.
Kursen sätts mot sydsidan där väderförhållanden skulle vara som bäst, även tidigare rapporter från Yrkesfiskarna berättar om en hel del skrei på insidan Lofoten.
Väl tillbaka i hamn så berättar Seitz från Tyskarna att dom aldrig upplevet något sådant bra fiske tidigare trots att dom varit på flera andra platser i Norge och fiskat. Deras nöjda leenden bekräftade historian. Dom hade prickat rätt direkt när dom kom ut på morgonen och inledde veckan med ett riktigt race med flera fina fiskar där största mättes till 120 cm!

Tyvärr, tappade dom i mobilen i vattnet så dom hade inga bra bilder från denna dag men det hade tagit med en del av fångst hem som bekräftar vilket bra fiske dom hade haft.
Lite senare möts vi av gänget från Hudiksvall som tyvärr berättar om ett trögt fiske. Det hade sökt fisken men bara funnit sporadiska stim som inte alls var på hugget. Och det är verkligen ett typiskt inslag på skriefisket. Markanta huggperioder där man måste vara på rätt plats vid rätt tid. Fredagen och Lördagen blev två dagar med riktigt tufft väder så det blev inte många timmar på havet dessa dagar, men igår var dom ute på jakt efter skreien igen och denna gång fann även svenskarna de stora stimmen av skrei.
Mängfisket var helt fantastiskt även om de allra största fiskarna uteblev så kändes det både i rygg och armar.

Idag måndag så blir vädret bara bättre och bättre utöver dagen så snart står alla redo på bryggan igen och gör sig redo för ännu en dag på havet. Fler rapporter kommer inom kort!

Säsongen 2022 är det mesta uppbokat men kontakta gärna oss vid intresse, vi har även fått en del avbokningar pga. den hemska utvecklingen i Ukraina. Vi hoppas det snart ska vara över och att folket i Ukraina kan återvända till sitt hemland utan krig och elände.

Vi står redo här uppe i Nordnorge och hälsar alla välkomna upp till oss på Nordic Sea Angling, fler fiskerapporter kommer inom kort!

// Johan Mikkelsen & Calle Hjelm