Båtarna

Nordic Sea Angling har de bästa uthyrningsbåtar du kan finna i Norge. Vi tar säkerheten på väldigt stort allvar så att du som gäst skall känna dig trygg, även när förhållandena är så barska som de kan vara här uppe i nord.

Vi använder oss uteslutande av Arronet 23,5 SPT som våra uthyrningsbåtar, en båtmodell som vi själva varit med och utvecklat tillsammans med Arronet Teknik AB, något vi naturligtvis är mycket stolta över. En Arronet 23,5 SPT är den ultimata sportfiskebåten för fisket i Norge. Den går stadigt även i mycket grov sjö och tar sig an vågorna exemplariskt med ett v-format skrov på 21 grader. Det höga fribordet med rejäl reling gör att man färdas tryggt i dessa båtar som tillverkas helt i rostfri aluminium med robusta svetsningar. Skrovet är fyllt med luftkuddar vilket gör en Arronet 23,5 SPT osänkbar. Pulpeten är centrerad och takövertäckt för skydd mot både den starka solen och nederbörd. Under transport sitter man skönt i sofforna bakom framrutan, i lä från vinden och torr från vattenstänk. Man kan enkelt röra sig fritt runt hela båten och den väl tilltagna bredden gör båten rymlig. Vi rekommenderar att fiska 4 personer från dessa båtar men det går utmärkt att vara fler om man önskar detta.

Med dubbel navigationsutrustning i form av kartplotter och ekolod, VHF-radio samt i de flesta fall även radar håller vi säkerheten på hög nivå. Samtliga av våra Arronet 23,5 SPT är utrustade med en Suzuki 150 hk utombordare. Driftsäkra, bränslesnåla och tystgående motorer av absoluta toppklass. Utrustade med ”Troll-mode” som gör att du digitalt kan justera varvtalet, en funktion som är mycket uppskattad när man vill justera sin drift under fisket. Med dubbla batterier varav ett exklusivt används för motorn tryggar vi strömförsörjningen ombord. Båtarna är dessutom utrustade med ett spårningssystem för extra säkerhet till havs. Ombord finns också manuell-och automatisk länspump, ett första-hjälpen kit, nödraketer, brandsläckare samt förvaringsyta för väskor och tillbehör.

Båtarna är konstruerade med många smarta funktioner som passar fisket i Nordnorge, där ibland vertikala transporthållare för spöna framför pulpeten samt i motorbrunnen och numera även på taket på de nyaste modellerna. Längs relingen finns också vinklade spöhållare, anpassade för att kunna användas under fisket om man vill ställa ifrån sig spöet med betet i vattnet. I fören på båtarna har vi en specialbyggd ställning för fiskbackarna, som håller dessa på plats även under transport. För att optimera ytan har vi valt att täcka ställningen med ett bord vilket ger en yta att filea fisk på eller tackla sitt bete. I samtliga båtar tillhandahåller vi också huggkrokar, kveitekrok, tailrep för C&R på hälleflundra samt en tumstock för mätning av fisk.

Fiskepositionerna är inlagda i våra kartplotters och tillsammans med våra erfarna guider så har du som gäst den bästa chansen för en fantastisk fiskeupplevelse. Båtarna är fulltankade vid ankomst. Tankstationerna tar de flesta vanliga betalkort såsom VISA, Master­card etc.

Vi har också en fullt utrustad Arronet 23,5 SPT liggandes som reservbåt på respektive destination. Detta är en stor investering vi har tagit för att begränsa risken att våra gäster skall missa fisketid om det skulle uppstå problem med en ”ordinarie” båt. Vi har också en fulltidsanställd mekaniker som under säsongen reser runt mellan camperna för att upprätthålla en hög standard på båtarna.

Meddela vid bokningen om ni har speciella önskemål om båtval.

Från 1 maj 2010 infördes det nya regler för båtförare i Norge. Båtförare på båtar över 8 meter eller motorstyrka på över 25 hk, skall inneha båtförarbevis om man är född efter 1980. För båtförare som är födda före 1980 gäller inte de nya reglerna. Detta skall medbringas ombord i båten, tillsammans med giltig legitimation.

Se bilderna på våra Arronet 23,5 SPT här nedan.

Guidebåtar och guidat fiske

På samtliga camper erbjuder vi också guidat fiske med erfarna och utbildade guider. Guiden ser till att ni färdas tryggt och säkert till bra fiskeplatser och gör alltid sitt yttersta för att ni ska lyckas så bra som möjligt. Utöver att fiska på bra fiskeplatser får ni också hjälp med teknik, knutar och mycket mer.

Samtliga guider på Nordic Sea Angling är utbildade enligt det rådande norska regelverket gällande turistfiske- och passagerartrafik för båtar under 12 meter. De har genomgått teoretiska och praktiska övningar och utbildningar samt hälsoundersökningar för att ni som kunder skall känna er trygga till havs. Våra guider är även utbildade inom HLR.

Vi håller säkerheten på hög nivå och har utrustat våra guidebåtar med både livflotte, Epirb-sändare, AIS, fast monterad VHF med distressfunktion, handburen VHF med distressfunktion, livboj med ljus, kastlina, nödraketer och nödbloss, brandsläckare och automatiskt uppblåsbara flytvästar. Utöver detta är alla våra båtar från Arronet osänkbara, tack vare luftkuddar inne i skrovet. Med driftsäkra motorer från Suzuki, högklassig navigationsutrustning från Garmin samt dubbla batterier blir båtarna ännu säkrare.

Vi har dessutom registrerat och utrustat ytterligare en båt för guidning på var camp, så att ni som önskar kan boka en dag med guide utan att åka med i guidebåten. All dagsguidning sker från dessa båtar och er ”ordinarie” bokade båt får då fungera som reservbåt den dagen ni har guidning och den skall då vara upptankad och städad innan man åker ut på sin guidade fiskedag.

Som gäst kan man inte kräva av guiden att vara ute dygnet runt. En guidad fiskedag, oavsett om man åker i de större guidebåtarna eller i våra extrautrustade Arronet 23,5 SPT:or är ca 8 timmar. Även våra guider har ett behov av att vila. Vid bra väder kan det bli längre fiskepass och vid sämre väder blir det således ofta kortare fiskepass.

Oavsett vilken båtmodell som ni bokar så betalas alltid bensinen av gästerna ombord.

Våra olika guidebåtar

Se bilderna på vår Arronet 25 SPT här nedan.

Arronet 25 SPT

På Å och Vesterålen samt delar av säsongen i Nappstraumen använder vi oss av Arronet 25 SPT med 1 x 200 HK som guidebåtar. Detta är en uppförstorad variant av våra klassiska Arronet 23,5 SPT men med bredare däck och större yta, både framför och bakom pulpeten. Detta ger dig som fiskare mer plats ombord än i våra klassiska Arronet 23,5 SPT.

Den går stadigt även i mycket grov sjö och tar sig an vågorna exemplariskt med ett v-format skrov på 21 grader. Det höga fribordet med rejäl reling gör att man färdas tryggt i dessa båtar som tillverkas helt i rostfri aluminium med robusta svetsningar. Skrovet är fyllt med luftkuddar vilket gör en Arronet 25 SPT osänkbar. Pulpeten är centrerad och takövertäckt för skydd mot både den starka solen och nederbörd. Under transport sitter man skönt i sofforna bakom framrutan, i lä från vinden och torr från vattenstänk.

Säkerheten är hög prioritet för oss och vår Arronet 25 SPT är utrustad med dubbel navigationsutrustning i form av kartplotter och ekolod, dubbla VHF-radio med distressfunktion, radar, AIS spårningssystem, Epirb samt livflotte så att ni som gäster kan känna er trygga. Ombord finns också manuell-och automatisk länspump, ett första-hjälpen kit, nödraketer, brandsläckare, livboj, kastlina med ring, flytvästar samt förvaringsytor för era väskor och tillbehör.

Dessa guidebåtar är konstruerade med många smarta funktioner som passar fisket i Nordnorge, där ibland vertikala transporthållare för spöna framför pulpeten samt i motorbrunnen. Längs relingen finns också vinklade spöhållare, anpassade för att kunna användas under fisket om man vill ställa ifrån sig spöet med betet i vattnet. I fören på båtarna har vi en specialbyggd ställning för fiskbackarna, som håller dessa på plats även under transport. För att optimera ytan har vi valt att täcka ställningen med ett bord vilket ger en yta att filea fisk på eller tackla sitt bete.

På dessa guidebåtar rekommenderar vi 4 fiskande men det går utmärkt att vara 5 personer om man önskar detta.

Se bilderna på vår Arronet 28 CC här nedan.

Arronet 28 CC

I Havöysund finns möjlighet att uppgradera till vår guidebåt, en 28 ft Arronetbåt med 2 x 200 HK. En tätslutande kabin med gummiupphängning ger en tyst, torr och bekväm transport till fisket. Utrustad med trimplan för att ni som gäster ska få en jämnare och behagligare båtresa. I kabinen finns bekväma sittplatser, dieselvärmare och stereo för de som önskar att lyssna på musik.

Med förhöjt däck fiskar man smidigt och bekvämt i både fören och aktern på denna båt. Med hög reling står man tryggt och stadigt under fisket och en nedsänkning på sidan underlättar landning och säkring av fisk. Längs relingen finns rikligt med spöhållare som kan användas under fisket och på taket, framför kabinen samt i motorbrunnen finns transporthållare för spöna. Längs relingen finns rikligt med spöhållare som kan användas under fisket och på taket, framför kabinen samt i motorbrunnen finns transporthållare för spöna. Fördelen att ha spöna på taket är att båten blir mycket rymligare under själva fisket. I fören finns också en specialställning för fiskbackarna, som håller dessa på plats under transporten. För att optimera ytan har vi valt att täcka ställningen med ett bord vilket ger en yta att filea fisk på eller tackla sitt bete.

Säkerheten är hög prioritet för oss och vår Arronet 28 CC är utrustad med dubbel navigationsutrustning i form av kartplotter och ekolod, dubbla VHF-radio med distressfunktion, radar, AIS spårningssystem, Epirb samt livflotte så att ni som gäster kan känna er trygga. Ombord finns också manuell-och automatisk länspump, ett första-hjälpen kit, nödraketer, brandsläckare, livboj, kastlina med ring, flytvästar samt förvaringsytor för era väskor och tillbehör.

På denna guidebåt rekommenderar vi 5 fiskande men det går utmärkt att vara 6 personer om man önskar detta.

BILDER KOMMER FRAMÖVER.

Arronet 33 CC

Inför säsongen 2025 kommer vi erbjuda en helt ny guidebåt på Nappstraumen, en Arronet 33 CC. Denna båtmodell är en uppförstorad variant av vår Arronet 28 CC som vi har i Havöysund som ni kan se på bild här ovan.

Med sin imponerande längd på 10,5 m och 2 x 250 HK blir detta vårt flaggskepp i företaget. En tätslutande kabin med gummiupphängning ger en tyst, torr och bekväm transport till fisket. Utrustad med trimplan för att ni som gäster ska få en jämnare och behagligare båtresa. I kabinen finns bekväma sittplatser, kylbox, dieselvärmare och stereo för de som önskar att lyssna på musik.

Med förhöjt däck fiskar man smidigt och bekvämt i både fören och aktern på denna båt. Med hög relingen står man tryggt och stadigt under fisket och en nedsänkning på sidan underlättar landning och säkring av fisk. Längs relingen finns rikligt med spöhållare som kan användas under fisket och på taket, framför kabinen samt i motorbrunnen finns transporthållare för spöna. Fördelen att ha spöna på taket är att båten blir mycket rymligare under själva fisket. I fören finns också en specialställning för fiskbackarna, som håller dessa på plats under transporten. För att optimera ytan har vi valt att täcka ställningen med ett bord vilket ger en yta att filea fisk på eller tackla sitt bete.

Vi har inte sparat på krutet när vi utrustat denna båten, säkerheten är hög prioritet för oss. Med dubbel navigationsutrustning i form av kartplotter och ekolod i kabinen, dubbla VHF-radio med distressfunktion, radar, spårningssystem, Epirb samt livflotte så kan ni gäster känna er trygga. Ombord finns också manuell-och automatisk länspump, ett första-hjälpen kit, nödraketer, brandsläckare, livboj, kastlina med ring, flytvästar samt förvaringsytor för era väskor och tillbehör.

Vi har också valt att placera en extra utvändig ekolodsskärm i fören så ni gäster smidigt och enkelt kan få en bättre överblick under fisket vid djupförändringar eller att se fisk som kommer in under båten. På denna guidebåt rekommenderar vi 6 fiskande men det går utmärkt att vara upp till 8 personer om man önskar detta.

Meny

Nyheter från Nappstraumen