Strålande blekafiske och brugdbesök i Nappstraumen!

Denna veckan har det varit varierande fiske under de sista blåsiga dagar för oss här på Lofoten. De första dagarna bjöd på fint väder som gjorde så att vi verkligen passade på att vara ute på havet då vi visste att det skulle komma in mer vind som gjorde att vi inte kunde vara på yttersidan de sista dagarna.

Det har varit mycket fokus på blekan de dagarna, våra holländske kunder älskar att fiska med lättare utrustning och det har kommit upp många fina blekor. Den största som kom upp var på runt 5 kg och många mindre fiskar runt 2-3 kg har också kommit upp. Det är ett roligt fiske som man kan bedriva de dagarna man inte kommer ut på det stora havet eller bara ha det riktigt roligt med lättare utrustning på dessa starka fiskar. 

Det har även fångats torsk, sej och några hälleflundror för några av grupperna har haft lyckan med sig. Tyvärr så har de riktigt stora lyst med sin frånvaro men mycket granna matfiskar.

Under en av dagarna kom det plötsligt en brugd simmades fram till en av våra båtar när de var ute och krigade på i vinden. En fantastisk naturupplevelse och man vet aldrig vad som kan hända ute på havet.

Nu är nästa vecka i full gång så nu är alla nya grupper är ute på havet och fiskar på så får vi se vad som händer!!

Hälsningar // Calle & Gustav