Magiskt sommarväder och ännu en storflundra landat i Vesterålen!

Vilken magisk vecka vi har haft här nu i Vesterålen. Gradstocken har visat 20 grader dom senaste dagarna, och vindarna har hållt sig svaga under hela veckan! Därmed har vi också kunnat välja fiskplatser helt fritt, och har haft flera långturer under veckan. Med stigande temperaturer, har topparna fylltes på med betesfisk, och då har också dom större fiskarna som torsk, sej och hälleflundra börjat jaga uppe vid grundtopparna.

I Guidebåten har vi spanderat mycke tid på de lettare fisket, och de har gett mycke srikande ruller och goa spöböj for våra engelska gäster. Topparna har levererat mycke torsk på 5-15 kilo, och storsej upp til 12-13 kilo har gärna klippt våra jiggar i uppvevet inne på de grunda. Men även om dom större flundrorna har varit i stöten. Om du har kollat på våran Facebook sida denna veckan, så har du kanske sett at de blev landat et monster på 220 cm! De har ju klart gitt mersmak hos övriga denna veckan, och under en Flundrasatsning i Guidebåten här om dagen, klipte förstegångsresande Daryl i en riktigt fin firre på 150 cm under första driften!

Under tisdagen våre åter igen havet spegelblankt, och varmen stog på. Vi hittade snabbt et torsk och sej-race på grundtopparna, och hadde konstant action i flera timmar! Men inn i sista timmen på fiskeveckan, kallar båt 3 upp mig på radioen. Dom kan beretta at deras kompisbåt precis hade landat en 150 cm flundra lite lengre ut, och att dom nu själv hade stått och drillat en STOR fisk i 40 minuter. Vi brände då bort till dom bara några minuter undan, och vi så at de var snack om ännu en riktigt stor fisk på gång. For denna fisken hade nemligen blivit krokat uppe på en grundtopp på 16 meters djup, och rusade rakt utfor kanten ner på 200 meter. Inte så konstigt, så tog de nog en 30 minut till innan vi fick syn på fisken, och kunde säkra en grotesk flundra på 195 cm! Fångstmann Magnus var forståelig nog helt slut efter över 1 timmes fight. Men vi säkrade fisken, och tog några snabba bilder innan denna Drotningen fick simma tilbaks till djupet.

De känns ekstremt hett på dom stora här nu, och vi är otroligt spända på va som kommer hända denna veckan också. Vi får bara hoppas väderet håller i sig…

Tight Lines // Jørgen & Douglas