Riktig sommar vecka med 181cm på spinnfiske i Havöysund!

Veckan den gångna veckan i Havöysund så har vi bjudits på magiskt väder med höga temperaturer, låga vindar och taggade gäster på campen. Guidebåten gjorde en storflundra satsning som gick hem under söndagen då dom la allt krut på ett område vi vet sedan tidigare håller mycket stor fisk. Fisket började lite segt och flundrorna som kom upp på lodet ville inte riktigt ta, men efter att Andreas filéade upp betesfiskarna och gjorde ”flappers” utav dom för att få lite rörelse på grejerna, så tog det bara ett par minuter innan första stora flundran satt på kroken för en av gästerna i båten, som efter en säker landning kunde mätas till fina 175 centimeter. Där efter var modet i båten på topp och Andreas kunde själv strax där efter landa en riktigt stökig fisk på 161 centimeter som bjöd upp till en bra fight med fyra botten rusningar!

Vår Polska vän Michal som besöker oss många gånger var år lyckades i måndags landa sin livs största flundra på spinnfiske på otroliga 181 centimeter! Det är en riktig kloss för att vara på spinn och en fight man sällan kommer över, en metod vi varmt rekommenderar att varva med då det ofta genererar fler hugg och titt som tätt en och annan stor fisk också.

Nu laddar vi om för en ännu en spännande vecka här uppe i Hälleflundrornas rike Havöysund och tackar samtliga gäster för en trevlig vecka!

//Douglas & Andreas