Norrsida levererar i Nappstraumen!

Det har fortsatt varit kraftiga vindar även några dagar med storm för oss har på Nappstraumen. Tack vare det unika och bra läget som vi har på campen i Nappstraumen så har vi kunat krigat oss ut trots det dåliga vädret och fått fiskat av oss i närområdet. Det har varit mycket och många timmar för varje fisk men efter många timmars nötande så har det kommit upp några Hälleflundra och även några torskar runt 7 kg klassen. Och detta är bara 10- 20 min från kampen.

I måndags så vände vinden och la sig ordentligt som gjort så att vi äntligen kunde ta oss ut på Norrsidan, denna dagen räddade hela veckan. Det kom upp allt från stora torskar, fina sejar, Hälleflundror och även späckhuggare som visade sig för de flesta båtlag. Ett av de svenska båtlagen vi har haft på besök fiskade på riktigt bra under denna dagen. De landade flera fina torskar med en topp på hela 17 kg. Vår guide Marcus var ute med en grupp som har bokat guidat fiske nu i två dagar. De hade också ett fint fiske på stor sej men flera fina sejar mellan 8-10 kg klassen. Guide Båten med Calle som kapten denna dagen var ute efter torsk. Det blev riktigt lyckat för oss med flera fina torskar runt 7 kg och någon topp fisk på ca 12 kg, även en hel del kolja kom det upp den dagen också.

Nu inväntar vi att sommaren ska komma hit på lofoten och ser fram emot att mer sona har härliga dagar ute på havet med dom magiska bergen från lofoten i bakgrunden och spö böj med rulskrik. Även den skansen man har att få se val eller späckhuggare är helt magiskt. 

Hälsningar // Calle, Marcus och Gustav