Full action på flundrorna efter fullmånen!

Vi har haft en riktig dunder avslutning på veckan här i Havöysund. Vi har haft blandat fiske och blandat väder under veckan. Torskfisket har vart kanon med mycket fisk, men flundra fisket var riktigt svårt till en början, men efter fullmånen i helgen så kom dom igång och bet som galningar. Vi har även fått en hel del fina havskatter som bonus fångster under fisket.

När vi äntligen kom ut ordentligt i måndags efter att varit inblåsta i söndags, så var det full fokus på hälleflundran och vi hittade ett grymt spot som levererade tre stycken fiskar på 140, och 141 centimeter, samt en i samma size som tyvärr lossnade vid båtkanten. En fin fisk på 141 centimeter var jag tyvärr tvungen att snabbt och säkert lyffta in i båten då dom stökiga förhållandena förhindrade mig från att dra igenom landningskroken och fisken sat super löst, så den hade med största sannolikhet lossnat eller skadat sig om jag inte hade gjort det. Den simmade stakt iväg igen efter en snabb mätning och fotografering. Dom nyinköpta halibandit jiggarna från shoppen kvällen innan gjorde tricket och vi tog alla fiskarna på dom. Vi hittade lite fisk inne på riktigt grunt vatten också där vi lyckades lura upp en fin matfisk på 110 centimeter på spinnfiske också.

Sista dagen gick i samma spår fast med ett magiskt spegelblankt hav. Grabbarna lurade upp ett flertal fiskar tunt 110-130 centimer och hade ett riktigt kul fiske. Grabbarna i båt 3 fick vara med om en mycket ovanlig och något konstig upplevelse då dom hittade en död Kaskelot som låg låg och flöt ute på havet, orsak av död kan vi såklart bara spekulera i men förhoppningsvis dog den en naturlig död av ålder. Stor upplevelse endå att få se en av dessa giganter så nära båten och se dess verkliga storlek!

Tight Lines// Douglas & Andreas