Madagaskar, NSA-Teambuildning

Madagaskar 2022 – Teambuildning med Nordic Sea Angling.

Efter en jobbig tid med pandemi så kan vi äntligen lämna detta bakom oss och summera vår bästa säsong genom tiderna här i Nordnorge. Vi valde att åka till Tropical Sea Anglings populära resmål Madagaskar för Teambuildning och konferens, en möjlighet att samlas hela gänget och utbyta erfarenhet kring säsongen 2022 och förbättringspotential inför 2023.

Vi var ett gäng på 14 laddade fiskeguider, mekaniker och såklart Jimmy Andersson som styrt upp denna resa. Att göra detta i en tropisk miljö som Madagaskar och se hur deras verksamhet fungerar var en lärorik och samtidigt en fantastisk upplevelse, framförallt för de guider som aldrig tidigare hade testat på detta fiske.

På Madagaskar valde vi att fiska lite norr om Nosy Be, ett fiskevatten som är känt för riktigt bra jigging och framförallt när det kommer till mängdfisket. Resan inleddes och avslutades på ett otroligt trevligt Spahotell, här kunde vi ligga i poolen och avnjuta en drink i solnedgången för att sedan mötas upp på restaurangen för konferens och sedan middag. Flera valde också att ta en massage på hotellet, framförallt på tillbakavägen då ryggar, axlar och armar var rejält möra efter 5 dagars intensivt fiskande.

Hur gick fisket då? 

Man skulle kunna skriva en lång novell från varje båtlag med alla häftiga händelser och fångster under veckan. Väljer dock att plocka ut några utav höjdpunkterna och låter bilderna tala sitt egna språk.

En båt som verkligen fick uppleva mängdfisket ena dagen var när Johan Mikkelsen, Douglas Dahlberg och Kristian Hausken lyckades landa 65st giant trevally (GT) på en dag och ett tiotal andra arter samma dag. Dom prickade in ett enormt stim av jagande GT där dom hade non-stop action under ca 2 timmars tid. Tillslut valde dom att lämna platsen för att försöka finna större individer. Väl tillbaka i hamn så var det med ömma ryggar och stora leenden som dem anslöt sig till kollegorna som även dem haft en riktigt bra dag.

De största GT som landades under veckan gick till Alexander Brøther och Didrik Stavervik med fiskar runt 20 kg. En otrolig start för grabbarna som gör deras första GT-resa.

Veckans två mest spektakulära fångster gick till Douglas som jiggade upp en gigantisk grouper från ca 100 meters djup samt Didriks sailfish som han fångade på popper!!!

Ett gäng riktigt stora king mackerels fångades också under veckan där de två största gick till Calle Hjelm och Erik Axner, ett flertal till har skådats när dom likt projektiler skjuts upp flera meter upp i luften men där betet lossnat i luften… En minst sagt häftig syn. Många har dock gått förlorade på grund av dess otroliga vassa tänder.

Andra arter med vassa tänder som klippt linan ett flertal gånger för oss men där ett gäng ändå lyckades landas var den ökända Barracuda (Great Barracuda, Pickhandle Barracuda och Hellers Barracuda) samt hajar.

Även Jørgen Zwilgmeyer lyckades landa en grym coral trout och Jimmy Andersson en fin gulfenad tonfisk på ca 25 kg som avnjöts i form utav sashimi och grillad tonfisk på kvällen. Något som alla bör pröva om man får chansen!
Alexander Lindgren som var med Jimmy denna dag jiggade upp ett gäng fina amberjacks från djupet och fånga lite andra coola arter denna dag.

Vi får heller inte glömma nämna att minst 3 black marlins tyvärr gick förlorade efter en kort fight. Med tanke på hur lite tid som lades på detta fiske så måste det vara otroliga mängder black marlin i dessa vatten. En enorm potential för den som vill fånga sin första marlin!

I övrigt har det fångats otroligt många olika häftiga arter både på jigging, popping och livebait. Men låter bilderna tala för sig själv. Ett resmål som verkligen passar ALLA!

Vi på Nordic Sea Angling vill tacka alla gäster för en fantastisk säsong 2022 och blickar nu framåt till säsongen 2023. Vi står redo som aldrig förr och vi önskar er varmt välkomna både till Norge och våra tropiska destinationer via Tropical Sea Angling!