Kingväder i Havöysund!

Denna vecka blir det en kortare nyhet då Guidebåtens gäster fick förhinder några dagar innan dom skulle åka, detta har gjort att vi guider inte varit ute på havet så mycket som vi annars är och därför har vi inte så mycket bilder att bjuda på från den här veckan.

Veckans väder och fiske har inte gjort oss besvikna iallafall, redan första dagen Smackar Holländarna i båt 4 i en fantastisk fisk som efter ett par goa rusningar ner till botten kunde mätas till finfina 155cm. Daniel som guidade båt 9 med Fredrik i spetsen hade kort därefter en brutalt stor flundra som följde efter på lodet i flera minuter innan den vek undan, ingen lycka denna gången men adrenalinpåslag deluxe och en spänning som man får gåshud av. När Strömmen dog av gjorde Douglas en förflyttning med sina gäster mot en vik och kunde efter en liten stunds nötande smacka upp en flundra runt metern på spinnfiske, dom nötte vidare men dessvärre var dom svåra och endast nöp i jiggarna försiktigt.

E

Häromdagen lovade väderprognosen tropiskt klimat, Danne och Dogge bestämde sig då för att ta tillfället i akt och utforska ett helt nytt område i närhet av några gamla favoritplatser, klockan ställdes på 03:00 och kaffet var laddat sedan dagen innan, nere vid båtarna möttes vi av spegelblankt vatten och klarblå himmel, vi kollade på varandra och funderade lite på om det kanske skulle behövas solkräm, men men det hade vi inte tid att fixa så vi stack ut utan hehe… Dagen för oss börjar relativt seg, vi får inte riktigt dom drifterna vi önskat och det känns inte helt rätt, vi släpar vidare på våra betesfiskar i 4 kilosklassen i 6 timmar till när vi faktiskt ger upp planen och letat oss vidare mot dom områdena vi vet sen tidigare är riktigt stekheta. två drifter går och endast någon intressant stigare på lodet, vi lagar istället lite mat och inväntar det stigande tidvattnet där vi förhoppningsvis kan få lite mer fart i grejerna. Planen fungerar och redan första driften efter maten smackar det gött för Douglas och efter en rolig fight i det fina vädret så kunde det landas en fisk på pigga 148cm, några goa bilder i solen och efter det läggs det en ny drift över samma område. Danne missar straxt därefter en riktigt fin fisk dom bestämmer oss för att ta en sista drift innan dom var tvungna att rulla in och möta en ny grupp med gäster inne i hamn.

Annars den här veckan har det fortsatt varit stabilt torskfiske med mycket fisk upp till en 15 kilo för gästerna, att fylla lite torsk i lådan har inte direkt varit några problem så att säga. På flundrafronten den här veckan har man fått nöta på ordentligt och när man fått en står de oftast fler tätt in på den första, ibland kan man köra samma drift flera gånger innan man söker sig vidare. Inga giganter den här veckan men fortfarande en hel drös med fisk med flera runt 130 med största på 138cm för gästerna.

En annan rolig grej var helt klart Igår då Danne körde en grupp med gäster på lite torskfiske, det är nämligen så att Elias 11 år lyckades fång en fin torsk på hela 137cm med en uppskattad vikt på runt 20 kilo. Elias själv är 142cm lång så ni kan tanka er hur proportionerna såg ut när han höll i fisken, utöver detta kingade Elias upp mängder med torsk runt 5-10 kilo samt både kolja, havskatt och lubb, helt klart roligt med nya arter att lägga in på listan för Elias.

Nu rullar Douglas på Semester och Andreas kommer tillbaka, vädret ser lovande ut och denna vecka kommer vi bända gött kan vi lova.

Tight Lines Daniel Freland och Douglas Dahlberg