Pangvecka i Havöysund

Den här veckan i havöysund har verkligen bjudit på sin finaste sida med flera dagar plattvatten, Detta har gjort att vi haft ordentligt med möjligheter för att kunna utforska olika områden utifrån dess bästa potential. 

I fredags åkte samtliga båtar en bit norrut i jakt på ett blandat fiske efter framförallt torsk, flundra och havskatt. Omgående en bit in i första driften får vi en rapport över radion om att Fransmännen i båt 5 landat en riktigt fin flundra på 155cm som bjöd upp på en stenhård fight på 50 meters djupt vatten. Straxt efter lossnar torskfisket för dom andra båtarna och flera dubbel och trippelhugg löste av varandra i båtarna med fina torskar upp till 12kg samt ett gäng härliga katter som med jämna mellanrum attackerade våra jiggar och pilkar så fort man kom nära botten. 

Oscar och Eric Lundahl som är gamla kollegor är även här med sin farsa och lillebror den här veckan och redan dag ett så lirkar dom upp lillebrorsan Johans första flundra för livet på fina 107cm, Pappa magnus ville inte vara sämre och efter en stunds nötande visade han sönerna hur dom ska tas med en sjukt fin fisk på 175cm!

Douglas som denna vecka kör guidebåten med sin farsa och hans polare den här veckan gled efter en stund ifrån torskfisket och in längre i en vik och körde lite spinnfiske efter flundra och kunde efter en liten stund landa en härlig matfisk på 114cm till johan, efter det dog strömmen av och fisket lika så vi bestämde oss därför att lämna området för dagen och köra in till hamn för att avnjuta en riktigt god middag på några av fiskarna från dagen.

Med vädret den här veckan så har vi som tidigare nämnt vissa dagar varit helt obegränsade med vart man kunnat fiska och i måndags styrde Daniel med 4 båtar på en riktig flundra satsning där målet var att börja rikta på riktigt stor fisk för att sedan på eftermiddagen gå på lite mer mängdfiske. Dagen börjar på bästa tänkbara sätt för Daniels båt där dom redan andra driften smaskar i ett riktigt tunggung på en betesfisk i 3kilosklassen och efter ett gäng intensiva minuter kunde Daniel landa Marcs första Flundra på hela 181cm, vilken start tänkt vi och alla applåderade när havets drottning satte ner mot djupet igen.

181cm

Drifterna fortsätter och flundrorna hugger med jämna mellanrum på våra jiggar samt mindre betesfiskar och vi bestämmer oss därför att vi går på mer mängdfiske och efter en intensiv 2 timmarsrusch kunde vi summera ihop ett 20 tal flundror fördelat mellan båtarna med ett gäng runt 130cm i topp. Detta helt fantastiska fiske på flundra med en blandning av metoder såsom spinnfiske kombinerat med mete är verkligen helt fantastisk, så varför inte ta med lite grövre spinnprylar upp och testa på det här, vi guider rekommenderar detta starkt!

Även Familjen Lundahl som var med på satsningen hade ett sjukt gött fiske med en drös flundror med största på 137cm på spinnfiske för Oscar. Dessvärre tappade Johan en riktigt stor fisk efter ett par rejäla huvudskak och upp på jiggen kommer en lubb i trekilosklassen som var halvt smällt, snacka om oflyt men en historia som med största sannolikhet kommer berättas i generationer framöver!

Douglas som rattade båten till ett annat område kunde efter en stunds ihärdiga försök runt topparna och rännorna träffa i en riktigt fin fläck där dom hade riktigt fint fiske med 5 landade upp till 130cm. Efter det vände strömmen och Douglas fick go feeling på ett riktigt storfiskhak och i slutet på driften prickar han in en riktigt fin fisk till sin farsa och efter en explosiv karate-ninjarusning så är kampen igång, fisken stökar till det ordentligt men kan efter en liten stund landas och mätas till 152 finfina cm.

Sista dagen körde vi även då ett riktat fiskepass efter flundra, väl på plats har samtliga båtar lite oflyt med flera fina fiskar som tappades med ett riktigt as ute på ett flak som Douglas kommer ha rysningar av flera veckor framöver, Danne som låg en bit bort Lyckades pricka in 3 snabba och körde efter det mot ett gammalt välkänt område för att testa lite spinnfiske, väl på plats smackar dom i en fisk på 127cm på spinn som dom missa mothugget på 3 gånger innan den satt, Danne kör ny strategi och meten med tunna fileestrimlor åkte ner i djupet och knappa minuten senare sitter flundra på och så fortsatte det under en stund med 4 landade mellan 125 och 130cm.