Veckorapport från Å

Första dagen bjuds vi på riktigt finväder med nästan helt platt vatten! 

Väldigt blandad start för alla båtar, sej, torsk och hälleflundra, alla ville fiska olika. 

Vi i guidebåten hade siktet inställt på större torsk. Skutan satte kurs mot yttersidan för att beta av några toppar. 

Väl på plats var det väldigt glest med både torsk och rapportering bland de andra båtplagen.

Efter en dag på utsidan valde vi att röra oss in mot hamn. Men på vägen in får vi syn på Björn Levin i båt 2 som står med ett rejält spöböj i aktern. 

Vi väljer att åka dit och bevittna fajten och självklart heja på!

Flundran kommer upp och man ser direkt att den är stor! 

190cm! Hatten av för en riktigt fin fisk!

Dag två blev gubbarna i guidebåten också sugna på att fiska hälleflundra.

Vi rattar ut till utsidan för att försöka på några större flak, som har varit väldigt bra de senaste veckorna.

Redan efter 20minuter in i första driften har vi haft ett dubbelhugg och ett trippelhugg på hälleflundra. Inga monster till hälleflundror, men gubbarna i båten fick blodad tand direkt för detta fiske.

Förutom dessa fiskar fick vi även några riktigt fina bonustorskar.

Kristian som guidade i båt 9 idag har satsat hela dagen på sej. Där det gått helt vilt till, med både mängdfiske och bra storlek! Sej upp till 17kg.

Dag Tre såg vädret väldigt lustigt ut på väderprognosen, med nästan ingen vind, men med 2,5m dyningar. När vi väl kommer ut möts vi av plattvatten. Gott! Vi sätter kurs mot den tänkta fiskeplatsen och på vägen dit får vi syn på en knölval. Tredje gången nu på en kort stund vi sett dessa i närheten av campen.

Under dagen blev det bara mer och mer dyningar på utsidan. Så alla båtar fick hålla sig nära strömmen. Båt 2, som fiskat väldigt bra rapporterar in flertal fiskar under dagen. Medans vi i guidebåten hade problem med att kroka fisken. Vi hade många kontakter under dagen, men kunde till slut landa två mindre flundror.

Dag 3 rattade Kristian guidebåten och gubbarna ville köra hälleflundra och sedan avsluta med sej. Redan efter halva dagen så valde dom att gå över till sej fisket. Något som Kristian är väldigt duktig på. Många fina sejar och efter bara någon timmes fiske var gänget så pass trötta så de valde att bege sig hemåt.

Väl i hamn möts vi av båt 11 som levererar en riktigt häftig berättelse. De hade krokat på en väldigt stor hälleflundra och bråkat med den i över 30min. När den väl är uppe vid båt kanten och krokningen ska ske lyckas fisken komma under båten och de tar tag i sänket för att lyfta upp den. När de väl ska lyfta knäcks linan och fisken går åter ned. De uppskattade den över 2m, då dessa gubbar har varit med förr och landat stor hälleflundra.

Vi hörs senare! Tight Lines från Å!

Marcus Pettersson, Alexander Lindgren, Kristian Hauseken