Bra start på veckan i Nappstraumen!!

Torsdagen börjar med nordvästliga vindar och toppen väder med både sol och inte allt för hårda vindar, en kanondag på sjön helt enkelt. 

Calle och Didrik åker ut med guidebåt och gäster i tid med tidvattnets stigande och är på jakten efter hälleflundra. Redan på första driften smäller det till rejält i en av gästernas spö och efter en grym fight landas en fin första flundra på 110cm som smaskade i sig en Curlyjigg i rosa kostym. Guide båten fortsätter att åka vidare i hopp om att hälleflundran fortfarande är på hugget, samtidigt är guiden Kristian ute i en annan båt med ett par gäster, har var fokus på torsken vilket dom lyckats enormt bra med då det efter lite letande hittar en stor grupp med torsk som håller sig mellan 6-10 kg med en riktigt fin torsk på hela 124cm och 17,5kg. Tyvärr lyckas inte guidebåten hitta någon mer hälleflundra och får några enstaka torskar. Resterande dag för Calle & Didrik visar sig vara extremt trögfiskad. 

Fredagen hade vi magiskt väder igen, solen tittade fram och vindarna var delvis lugna. Även om vädret var kanon så visade sig tyvärr inte samma mängd fisk för guidebåten och denna gång var det Didrik och Kristian som fick ta rodret för storbåten. De sökte sig under stora områden för att klura ut vart den huggviliga hälleflundra höll hus. Som vanligt under hälleflundra fisket får man lite torsk, sej och lubb detta var inte några jättestora men en fisk på linan får oss alla glada. Calle som nu var i en annan båt och där fokus låg på torsken återigen. De hade kanonfiske fram till lunch där det fick många fina torskar runt 8-10 kg samt en topp på 12kg. Mycket fisk och nöjda kunder, Vi älskar det!

Lördagen börjar med att vindarna har bytt riktning och visar sig vara rejäla kastvindar och byar upp emot 10-12 m/s och stark medelvind på 8 m/s samt regn. Detta gör fisket svårare men vi gör vårt bästa och börjar fiska. Calle som nu är i guidebåten lyckas få fina sejar där största var uppemot 12kg. Didrik har tagit sig ut till ett av de bättre hälleflundra ställen som vi har i närområdet men lyckas tyvärr inte kroka i något förutom torsk och sej i lite mindre storlek. Båten bredvid lyckas dock med att ta deras första hälleflundra, en söt liten rackare på 60cm som fick simma tillbaka och växa sig stor. Det kommer upp två mindre hälleflundror i båtarna runt omkring som också får simma tillbaka. Efter lunch lyckas Didrik och gästerna leta reda på en del större sejar där flertalet ligger runt 10-12kg samt att de krokas i en flundra i Didriks båt som mätte 77cm.

Spännande nyheter för våra camper här på Lofoten är att vi har fått in en ytterligare skicklig guide vid namn Didrik Stavervik som kommer guida framöver denna säsong. 

Med Vänliga Hälsingar // Didrik och Calle