Gigant #5, #6

Nu var det länge sedan ni hörde något från oss på Å! En Hel vecka har passerat, och vi är nu inne på andra dagen denna vecka. Vi börjar med att gå tillbaka en vecka på Å och tar med lite highlights, vilket man lugnt kan säga det har varit!  Under Förra veckan var det en hel del Å veteraner här och besökte. En stor grupp norrmän med Björnar och Torgeir i spetsen. I guidebåten hade vi Stefan och Robert från Holland, Utöver detta var det en massa andra goa gubbar från sverige. Fredagen gick i hälleflundrans tecken. Daniels som rattade en guidebåt hade väldigt bra mängdfiske. Vi i stora guidebåten fick ändå känna på en lite rackare på 80 cm prick som fick åka med hem till middag.  Lördagen styrde Daniel stora guidebåten denna gång igen mot hälleflundrorna. Lite trögare start denna dag men kan ju knappast avslutas bättre än med en riktigt drömfisk på hela 154cm. Under Lördagskvällen har vi vårt svenska team ute och fiskar riktat efter flundra där man kan säga ena båt laget lyckas med att pricka rätt! Inte bara en utan två gånger! Lite luddig story från grabbarna om vilken fisk som kom först men de lyckas landa 2 dröm fiskar varav den “lilla är 165 cm” och sedan ett riktigt Monster, som är hela 220 cm lång!! och årets 5;e över magiska 2 meters strecket. Sjukt häftigt fiske! Söndag och veckans 3;e dag och guidebåten åkte ut först. väl ute har vi en väldigt stark ström som gör fisket väldigt svårt hanterligt med att känna botten, så vi väljer att köra mot ett lite lugnare område. Bara någon minut in i den nya driften ser jag på ekolodet hur en riktigt stor fisk stiger upp mot agn fiskarna, efter en ganska lång väntan som känns som en evighet, så säger Robert som står i fören av båten att nu tog något hans agn. efter kortare sekvens så sätter han kroken. Direkt ser vi att det är helt stumt och att en bättre fisk. Fisken gör någon mindre rusning, sedan är det dax att lyfta upp den från 65 m djup. När fisken är ca 20 meter under båten bestämmer den sig för att den inte vill vara där upp och går raka spåret ned igen. Bara börja bända igen från djupet! Detta upprepade sig hela 6 gånger innan vi fick se fisken, och vid första försök lyckades vi sätta kroken på ett säkert sätt. Efter mätning kommer extrema glädje skrik från Robert när han får höra att han passerat den magiska 2 meters gränsen!

Fisket under de kommande dagarna var fortsatt bra för många båtar som lyckade hitta rätta fläckarna, som flundrorna stod på. Torskfisket var väldigt bra för dem som ville fiska efter torsk. där det kom en massa torskar mellan 5-12 kg med topp fiskar upp över 15 kg.

Sen ska inte glömmas att våra norska gäster, som lyckades med något som är väldigt ovanligt. under tisdagen krokade de på riktigt dröm fisk men inte hur som helst heller utan efter en lång och envis kamp med en sådan här fisk kunde de se att den var krokad i stjärtspolen. att de lyckas landa och säkra denna fisk är bara det helt magiskt! men att fisken i sig också mäter in på hela 160 cm gör det hela bara mer otroligt! Vi vill tacka för en fin vecka som var helt otroligt med att vi fick äran att landa två flundror till över denna magiska gräns 2 meter. Avslutningsvis fick vi också uppleva något helt otroligt, samt ganska ovanligt här nere på södra lofoten. Men vi fick se 2 st knölvalar som även visade oss en riktig show! Genom att hoppa flertalet gången framför och jämte oss, detta var en upplevelse man väldigt sent kommer att glömma bort!!

Nu till aktuell vecka som sagt är vi redan inne på dag två och fisket kan ju inte startat på ett sjukare sätt en vad det gjorde under första dagen!  En av grupperna denna vecka är också riktiga Å veteraner Björn Levin i spetsen lyckades under deras första fiskedag Landa en helt magisk fisk som mätte hela 190 cm! Vad som hände utöver detta har jag inte superkoll på, men kommer mer om detta till nästa rapport. 

tills dess Tight lines från Å!

Alexander Lindgren, Marcus Pettersson, Daniel Freland och Bo Gustavsson