2 Nya långturer i Nappstrumen!!

I torsdags visade sig vädret på sin bästa sida även fisket också. Alla båtar gav sig ut tidigt på morgonen till yttersidan av lofoten. Dom flesta grupperna hade siktet inställt på torsk och stor sej den dagen. Guide båten med  Calle hade en plan att leta upp lite större torsk på kanterna till djupt vatten. Det var trögt i början men efter lite letande och tålamod så hittade Calle fisk på 45-50 m. Som var hungriga. Det tog inte långa stunden inna första 10 kg torsken var i båten för oss. Efter det så kom det upp flera fina torskar runt 7-8 kg klasen. Det smäller även på fina sejar när man vevar upp för att lägga om driften när man fiskar på såna har kanter med dom djupen runt omkring. Största torsken för oss i guidbåten blev en fin pjäs på 16 kg. Det kom även upp många fina sejar runt 7-8 kg också för många av båtarna.Det blev en lyckad dag för alla våra grupper den har första dagen. 

Dag nr 2 skulle Kristian köra guid båten och det var en långtur för Hälleflundra planerad till ett nytt ställe för oss har i Nappstraumen. Det blev ett gäng båtar som hängde med för att prova på det nya stället. När dom anländer till det stället dom skulle fiska på så dröjde det inte lång stund innan första båt laget ropade ut på radion att dom hade landat första hälleflundran för dagen.Det blev en fin flundra runt 100 cm. Senare under dagen så rapporterade de andra båt att dom landade sin första för dagen och det visade sig vara en fin fisk på 122 cm. 

Samma dag som många av grupperna drog på långtur så passade vår guide Calle och mekaniker Mats att testa på lite uerfiske har från Nappstraumen. Och den dagen blev mycket lyckad för oss måste man få sega. vi hittade många fina ställe där det stog uer på. Vi lyckades fånga en hel del uer runt 1,5 till 2 kg. topp fisken för oss låg på 2,2 kg. Det är grymt kul nu för oss att vi kan erbjuda uer fiske har på lofoten från Nappstraumen också nu.

Tyvärr så har vädret ändrat på sig helt till den dåliga sidan för oss har på lofoten dom sist dagarna. Till och med så blåsigt så att vi inte kunde ta oss ut i Måndags.  När vi har lyckats ta oss ut sista dagen så har vi fått ligga och fiska i närområdet av campen för att söka lite skydd för vinden. Tack och låv så var fisken på hugget så det blev en bra avslutning på denna veckan för oss. Nu hoppas vi att vädret ändrar på sig snart och det blir bättre för kommande vecka för oss. Så att vi kan komma ut på det stora blå igen. 

Tight Lines// Calle Hjelm och Kristian Hausken