Otroligt fiske! Å! #4

Den gångna veckan börjar lida mot sitt slut och vi kan redan nu konstatera att det har varit ett helt otroligt fiske, Det som gör den här veckan lite speciell är verkligen att det har varit både många och stora flundror vart vi än valt att fiska för dagen, vikarna är bra, flaken är bra, topparna är bra rännorna är bra, metet är bra spinnfisket är bra… Tror nog att ni förstår! Det är flundrafest här i norge! Här på Å har det inte varit några undantag.

I torsdags började båtarna fiska i närområdet, och efter en liten stund kunde vi höra rapporter komma in över radion.

Båt nummer 3 sjöng ut en gåta i radion, där svaret tillslut visade sig vara en flundra på 174cm fångad av Lars Ljungren! Denna flundra hade slaktat en hemmagjord jigg nere i djupet. Dagen fortsätter i samma takt på radion och den ena flundran löser av den andra över radion med ett gäng fiskar i 130cm klassen i topp.

Lördagen var alla Taggade till tusen och vi satte av mot yttersidan med båtarna, Stig från Maxel och Jiggstar som var här och sa hej körde en sväng med Alex och hade ett riktigt kul fiske med lätta slowjigging spön som gjorde att flundrorna bjöd upp på en härlig kamp under hög press.

Kommande dag stod det stor fisk på schemat. Vi i guidebåten hade radioskugga mot de övriga båtarna, så det var inte först i land vi fick reda alla fångster under dagen.

Gubbarna har lyckats igen och Gustaf rapporterar in en till drömfisk på 182cm!

Härligt! vilken svit dom börjar bygga upp i deras båt men större ska det allt bli!

I lördags möttes båtarna upp med solsken, men med en hel del vind under förmiddagen. Vi i guidebåten och dom övriga båtarna valde därför att ta ett snabbare eftermiddagspass för att hinna hem till champions league på kvällen. Vi i guidebåten började dagen med att rikta på stor fisk, lite svårt när man bara har 4 timmar på sig men det är alltid värt ett försök. Efter en snärtig fisk precis under mått så ser vi hur Pelle krokar i något större! Efter en härlig fight där alla hejade på och med lite klassisk hårdrock på högsta volym kunde Pelle bärga hem en stadig fisk på 157cm. Nytt PB för Pelle med 3cm men det är fortfarande obligatoriskt med PB bad.

Sen till något helt otroligt som hände under eftermiddagen..! Gubbarna som har fiskat helt otroligt bra redan rapporterar in något helt magiskt. Anders känner något som snaskar till på hans jigg, och han sätter mothugg. Anders kan direkt känna att det är en mindre flundra och tar det väldigt lugnt under drillen, flundran närmar sig båten och när Anders kollar ner i vattnet kan han se att den har sällskap av en gigant! En helt enorm hälleflundra kommer efter den lilla flundra upp till båten, från 65 meters djup. Den sliter den i stycken. Anders gör sitt bästa för att hålla huvudet kallt och inser efter några sekunder att det inte går att kroka den med jiggen som sitter i den lilla flundrans mun.

Hc Släpper ner sin betesfisk i kaoset och ganska snabbt suger den gigantiska flundran i den för att sedan suga in en jigg som Oscar har släppt ned, allt detta visuellt direkt under båten!

Giganten krokas på både jigg en och betesfisken, och en spännande drill där två personer fick sätta emot mot havets drottning utspelar sig! Fighten på två spön gick galant och efter en vända ner till botten kunde dom säkra GIGANT #4 på Å i år med en magisk längd på 230cm! Vilken fisk och stort grattis från oss alla på NSA gubbarn! Hatten av till er för en otrolig häftig berättelse och helt otroligt stor fisk!

Veckan lider mot sitt slut och näst sista dagen blir det relativt utspritt mellan båtarna. Vi i guidebåten vill också försöka lura upp en riktigt stor fisk. Planläggning på morgonen och sen bär det av ut. När vi väl börjat driften hittar vi en fläck där det hugger helt vilt! Efter ett flertal fiskar i 90-100cm så väljer vi att flytta på oss. Gubbarna i båten vill dansa med en riktigt stor fisk.

Ny plan och ny plats. Efter bara några minuter så hugger det. Efter en riktigt go fight landar vi fisken på 149cm. Toppen!
Vi lägger om driften och kör en sista gång. Dubbelhugg direkt! Dessa var dock mindre fiskar och gubbarna i båten som har haft ett kanonfiske hela dagen kunde direkt avgöra att det var mindre fiskar. Vi åker in mot hamn för att vila upp oss till sista dagen efter en otroligt rolig och skön dag ute till havs! 3 dubbelhugg i Guidebåten!

Sista dagen kommer. Nu vill vi verkligen avsluta veckan med en storing. Ny plan och ny satsning.

Vi lägger ett oss på plats, inte mycket aktivitet på ekolodet. Men känslan finns där. Att det snart kommer komma en stor fisk. Efter en bra stund och några drifter efteråt ser vi ett större eko stiger på ekolodet. ”Kryckan” i båten markerar att något är på hans spö, och fighten är igång! Efter en riktigt bra och rolig fight kommer hälleflundran upp till ytan. Denna är riktigt stor!

Sista dagen, sista fisken för guidebåten landar på 198cm!

Vi har haft en helt otroligt vecka här uppe på Å med både mängdfiske samt stora fiskar! Tackar alla för en riktigt go vecka!

Några otroliga fiskar som har kommit upp i veckan är Båt 12, 176cm av Torkel Brelin och 158cm tagen av Daniel Brelin! Samt båt 4 med en 170cm fisk!

Tight Lines! //Marcus Pettersson, Alexander Lindgren, Daniel Freland