Å #3! 230CM flundra och 26KG Torsk!

Den gånga veckan har bjudit på ett helt otroligt fiske, och inte minst efter just hälleflundra! Veckan började som sagt med långtur där det kom upp många fina fiskar med en hälleflundra på 223cm i topp!

Och resterande av dagarna den här veckan har verkligen inte gjort oss besvikna heller, i fredas var det full rull med mycket kveita för båtarna, båt 11 som fått mersmak från sin gigant på 223 cm dagen innan visade vägen med en riktigt fin fisk på 165cm och sedan följdes det upp av en riktigt fin fisk i båt 8 på 175cm som bokstavligt talt totalslaktade två Cutbait herring i 460g modellen.

Efter det varvades det på radion om bland annat 4 hugg på flundra samt raporter om någon riktigt fin tappad fisk. vädret är disigt men helt utan vind och man kunde riktigt känna den här storfiskkännslan i luften!

på lördagen körde vi på samma koncept och inte särskilt lång tid han gå innan rapporter om fiskar trillade i över radion. Vår Guide Marcus visade vägen med två snabba landade på med största på 129cm, vilken start! en liten stund senare bryts tystnade på radion av Marcus igen då han raporterar in en supperfin fisk på 165cm för våran gäst Leonard i guidebåten! grymt fin fisk som efter några snabba bilder simmade hem igen.

Daniel och Kristian som tog en sväng på havet hade ett riktigt röjfiske vid lunchtiden där dom kunde landa 7 st flundror där ingen var under mått och dem flesta mellan 100-120cm med 142cm i topp för Kristian, Det som verkligen utmärkte sig för deras fiske var hur effektivt det är med jiggfiske och och även för dom så var det Cutbait herring i 460gr modellen som gjorde jobbet.

Torskfisket den här veckan har varit både svårt och givande för dom som verkligen nött på och vi kan summera ihop ett gämng stora torskar över 15 kilo samt en riktigt as till torsk som vår gäst Daniel stod för, Torsken vägde med sina fattiga 128cm 26kg och sätter ett nytt årsbästa för oss på Å!

I måndags så var alla återigen taggade till tusen och den här dagen kommer verkligen minnas i lång tid framöver. Daniel som körde ett dagstur med flugfiske efter flundra kunde efter någon timmes nötande rapportera in första flundran på fluga för dagen följt av ytligare 4 snabba upp till 110cm som tog på vanligt spinnfiske. över radion bröts helt plötsligt tystnaden av en rapport om en riktig gigant!

Marcus som körde guidbåten han bara be gästerna släppa ner grejerna på den nya driften utmed en skarpare kant innan det helt plötsligt tog tvärstopp i Daniels spö, Daniel rutinerad Norgefiskare som han är vevade in cirkelkroken perfekt i mungipan på fisken och efter några minuter av brutala huvudskak kunde han äntligen börja lyfta fisken. Några Minuter går och när dom precis börjar skymta den gigantiska fisken vänder den och sätter av mot botten igen. Minutrarna rullar vidare och båtarna runt om väntar med spänning på vad det är som kommer bryta vattenytan Fisken närmar sig båtkanten och Marcus gör sig redo för att landa fisken, När Markus för första gången ser fisken stannar nästan hans hjärta, fisken är helt enkelt bara enorm, säkringen av fisken går galant och lite foton på fisken vid båtsidan och några kramkalas senare kan Guidbåten rapportera in nummer 3 över två meter på våran camp i år och och ett helt MAGISKT nytt personbästa för våran gäst Daniel på sanslösa 230cm! efter några foton fick Daniel öppna upp tailrepet och släppa tillbaka #3 på Å i år.

Stort Grattis Daniel till två riktiga Drömfiskar den här veckan!

Nu är det återigen stabilt väder till veckan och vi kommer köra in i kaklet!

Tight Lines// Daniel Freland, Marcus Petttersson och Alexander Lindgren