Dunderstart från Vesterålen!

I skrivande stund piskar vinden hårt och snön yr omkring oss men första veckan på säsongen som startade i mitten av april bjöd på kanonväder och ett riktigt härligt fiske. Första långturen för året bjöd på ett rafflande storsejfiske där det tycktes finnas oändigt med sejar upp till 10-11 kg ute på V-berget. Långafisket lämnar oss sällan besvikna och inte heller denna turen, den största tyngde vågen hela vägen ner till 28 kg! Väl på plats nappade också fint med torsk där toppfisken blev 22 kg och ett par strax under den magiska 20-kgs gränsen.

Flundrafisket har också visat sig från sin bästa sida, både på säsongens andra långtur men även på våra klassiska platser närmare campen. Bästa båten lurade upp 7 st flundror på ett par dagars riktat fiske med två granna fiskar på 133 cm respektive 135 cm.

Just nu är det riktigt tufft väder med hård vind och snöbyar som drar in om varannat men vi kämpar på, utnyttjar luckorna i vinden för att ge oss ut i jakten på torskarna och visst finns de där. Stora mängder med granna mattorskar har visat intresse och stundtals duggar huggen tätt med både trippel-och fyrhugg i båten. Imorgon vankas fint väder och det blir nog blandat fokus på både torsk och hälleflundra bland gästerna.
Vi återkommer med rapport efter avslutat fiske!