Bara en tidsfråga innan det skulle smälla!

Dagen vi hade väntat på efter 4 dagar med massa vind. Då var söndagen äntligen här. Vi hade ett mål med denna dagen och det var hälleflundra. Med perfekta förutsättningar så styrde Andreas G-båten mot ett riktigt hotspot! Med bra förutsättningar så var det nästan bara en tidsfråga när det väl skulle hända något. Första driften så såg vi direkt en följare men han ville inte hugga och stack ner i djupet igen…. Men det var bara att nötta på så vet vi att det kommer. Och mycket riktigt så sa det bara PANG och då stog en av fransmännen med ett böjt spö, Han trodde det var botten så jag sa till honom att ta fingret på spolen och känna om det verkligen var botten. Och det visade sig helt plötsligt att den följde med när han la fingret på spolen! Och då fattade jag direkt att detta är något större och det var mycket riktigt efter 15 minuters fight så kunde vi äntligen landa fisken som mättes upp till fina 175 cm som landades på en Robocod Crazy daisy 400g. Glädjen i båten var lyrisk! efter vi har släppt hälleflundran till friheten igen så fortsatt nötandet efter fler Hälleflundror. Tyvärr så krokade ström och vind på just det stället vi fiskade på så fick vi förflytta oss till ett annat Hälleflundra ställe i närheten i väntan på att sjön skulle lägga sig igen. Väl på andra fiske stället så har vi kontakt men inget tillräckligt intresse så fisken begav sig ner i djupet igen. Efter några timmars fiske utan resultat så begav vi oss till Stället vi fiskade på från början. Efter några drifter där så landar äntligen en av svenskarna sin livsförsta hälleflundra runt metern som fick bli pricken över iet denna dagen. In åkte vi med solen som visade sig och ett stort leende på läpparna.

Dagen efter så stog skreien på agendan. Väl ute hittade vi skreien på runt 100m nertryckta på botten svårt att få dom att hugga. Efter några drifter så börjar äntligen vi hitta huggvilliga torskar . Upp kommer det fina torskar på runt 7-8 kg. Efter en timmes fiske så kom tyvärr vinden så vi bestämmer oss för att ta oss in till land och tackla om till lite spätta fiske i närheten av Havöysund. Efter några kontakter så börjar det äntligen smälla på ordentligt, Upp kommer det både fina rödspättor och sandskäddor. Efter några timmars fiske så kände vi oss nöjda och begav oss in till hamn igen

Sista dagen finns det inte mycket och skriva om då vädret satt stop för fisket… Nu tar vi nya tag till nästa vecka och hoppas att vädret kan bli något bättre!


Tight Lines// Douglas Dahlberg & Andreas Hugsén