Tillslut gav vädret med sig

Femte dagen så styr Douglas skutan mot ett Hälleflundra ställe i närheten av Havöysund då vädret håller i sig med hårda vindar. Det ser lovande ut med just med vindriktningen som ser ut på morgonen. Ut åker dom och det tar inte allt för lång tid innan det smäller i Douglas spinnspö, Upp kommer det en fin Hälleflundra som var tagen på en Sandy Andy 300g Blue Pearl. Efter den fisken så började det tyvärr blåsa upp så då fick dom tyvärr byta plats. Där hände det tyvärr inte mycket mer. Blev en kortare dag denna gången för nästa dag såg riktigt lovande ut vind mässigt.

Sista dagen såg riktigt lovande ut med vinden. Planen var att försöka rikta in oss på Skrei fisket sen se därefter. Med det sagt så drog vi ut runt 08:00 tiden. Väl på plats där vi skulle fiska tog det inte långt tid innan näst intill alla stog med ett böjt spö. Upp kom Fina fiskar på runt 10 kg. Big boben fick jobbar varmt där nere på djupet. efter någon timmes fiske på skreien så började gästerna bli trötta i armarna. Vad passar inte bäst då om inte åka inte och testa på lite hälleflundra fiske. Havet la sig mer och mer hela tiden. tillslut så låg havet som en matta över havet. vindstilla och valar som var uppe vid ytan höger o vänster, Naturen visade sig på sin bästa sida. Nu var det bara Hälleflundran som saknades så var det pricken över iet. Vi åker till första stället där vi hade tänkt o börja fiska hälleflundra väl där så fick vi prefekta drifter. Efter några drifter så får vi vår första kontakt tyvärr så vill inte den ta hela jiggen. Men det var bara o nötta på så kommer dom tillslut. Strömmen börjar dra på och då är det oftast bara o hålla i grejorna. Vi bestämmer och för att göra en förflyttning innan vändningen på tidvattnet skulle komma då det första stället tyvärr inte gav något resultat. Andreas bestämmer sig för att ta ett klassiskt ställe 5 minuter från campen som oftast brukar leverera fisk. och mycket riktigt PANG sa det i en av Belgarnas spö. Upp kommer en hälleflundra runt metern , Tyvärr så satt inte fisken så bra så när den skall landas så lossnar fisken. Efter några timmars segt fiske på hälleflundra så bestämmer vi oss för att åka in. Med ett leende på läpparna fast fisket var segare på hälleflundra denna dagen, När naturen visar sig på sin bästa sida så är det svårt och vara missnöjd.

Vi tackar förra veckans gäster för en trevlig vecka. Så håller vi tummarna för bättre väder!

Tight Lines// Douglas Dahlberg & Andreas Hugsén