fina flundror i Nappstraumen!!!

Senaste tiden har bjudit på ett väldigt varierat resultat för våra gäster här på Nappstraumen, vissa har haft det mer utmanande medans andra träffat riktigt rätt och haft stundtals magiskt fiske på både flundra och torsk. bäst lyckades nog det ena holländska gänget med 8 flundror i båten med en riktigt fin toppfisk på ca 160cm, alla dessa flundror fick dom på en sträcka på ca 150m ett 20-tal minuter från campen. Även vår guide Daniel pillade upp en riktigt fin fisk i form av en spätta på 62cm.

Under veckan som varit har vi även haft besök av Gabriel som vunnit sveriges mästerkock, följt av sina kompisar Mattias, Fredrik och Marcus. vi började veckan med en längre tur på flundra och efter en miljon stolpar ut kunde vi äntligen landa Mattias livs första flundra, adrenalin och en värdig fight i den starka strömmen gjorde att det blev lite kaos vid landningen, men efter lite tumult kunde vi landa en fin fisk på 107cm, lyckan i båten var total!

Efter den flundran blev det dessvärre inga fler kontakter på flundran och vi bestämde oss för åka norrut för att hitta lite större torsk. väl på plats på tänkta fisketoppen var det ingen betesfisk så vi sökte vidare och kunde hitta ett enormt betesfisk stim i en ränna mellan två grunda toppar, vi agnade upp våra betesfiskar och med jämna mellanrum hög den ena torsken efter den andra, bästa strået drog Fredrik som lirkade upp en riktigt fin torsk på en bra bit över femton kilo!

Sista dagen med Gabriel och gänget var fokuset helt på flundran, vi skulle bara ha en i båten! väl ut på plats efter att ha fyllt på med lite betesfisk kunde vi äntligen börja fiska efter dom större predatorerna och efter bara 5 minuter in i första driften ser jag hur Fredriks spö började buga sig och linan rullade ut från spolen, inget snack om vad det var, äntligen flundra på kroken! Efter en ganska odramatisk fight kunde vi landa Fredriks fösta flundra på 87cm.

Driften efter tog det inte lång tid innan jag missar en flundra på jigg, alla blev taggade till tusen, det var helt klart på gång. Minuterna går och helt plötsligt kan vi åter igen se hur Fredrik krokar en fisk perfekt med cirkelkroken följt av några fina gung och en riktigt go rusning. två vändor ner till botten och sen kunde vi alla se Fredrik stoltsera med sin andra flundra, en urstark liten pjäs som med sina 83cm ändå kunde bjuda på en riktigt fin fight.

Efter denna dagen blev vi dessvärre inblåsta resterande del av veckan, med vindstyrkor på över 30 m/sek är man tyvärr inget annat än inblåst… En sak som är riktigt kul är att Gabriel passade på att filma en hel del här uppe som sedan kommer att komma ut på hans youtube kanal (Ett Gott Land), missa verkligen inte detta! (:

Igår satte jag (Daniel) kurs mot ett välkänt område och siktet var inställt på flundra! första drifterna gav ingenting alls havet var helt stendött, med största sannolikhet hade det på grund med strömmen i vattnet att göra, det var ingen fart alls helt enkelt, efter någon timme vände äntligen strömmen till stigande vatten och hoppet tändes, efter en galen huggsexa på torsk på grunt vatten vatten lyckas vi kroka en flundra, och den var inte liten! flera vändor upp och ner från båten med sidorusningar på endast 20 meters djup gjorde fighten helt galen, och efter ungefär 10 minuters slit kunde vi säkra en helt underbar drömfisk på hela 162cm, en otroligt vacker fisk som efter några bilder utanför båtkanten fick simma ner mot djupet igen.

Efter det började fisket dö av lite så vi gjorde en kortare förflyttning till en ränna precis intill ett skär för att lägga dom sista drifter för dagen och efter en liten stund krokars jag i en helt fullkomligt ursinnig fisk som bokstavligen gjorde en rusning jag kommer minnas för alltid, Jag ger över spöt till en av gästerna i båten och låter honom drilla fisken, adrenalinet och ansiktsutrycken på honom var obetalbara. detta var helt klart en dröm som gick i uppfyllelse, fisken mätte 142cm och kunde efter ett par snabba kort glatt simma tillbaks där den hör hemma!

Nu inväntar vi nästa veckas gäster och är laddade till tusen!!!

Tight Lines// Daniel Freland och Calle Hjelm