Knallfin avslutning i Vesterålen!

Da var nok en uke i Vesterålen over, og det ser endelig ut til at godværet begynner å tre frem fra og med i morgen. De seneste dagene har været vært veldig varierende, med nesten alle fir årstider på samme dag. Men vi har hatt vinduer med fint vær likevel! Håkon og Guidebåten dro ut senere på kvelden på lørdag, og skulle ta turen ut på vestsiden i jakt på både storsei og grov torsk. Ute på plass, var det tallrikt av begge sorter. Her var det virkelig sei-race på gang, og dagens største sei ble veid opp til 14 kilo! Ikke nok med det, for det var også større torsk nede ved bunnen, og gjengen dro flere fine torsker opp mot 15 kilo! Etter å ha brukt speedjigging som fangstmetode, skulle de teste noen drifter på kveite. Det drøyde heller ikke lenge før Håkon så en stiger på ekkoloddet etter kun få minutters drift. Rickard, som gjorde sin første Norge-reise, merket at noe var bortpå seien hans, og det ruste momentant etter støtet. Nå var det bare opp med bremsen og holde i. Det var ingen gigantfisk, men den bøy på en herlig kamp, og man kunne senere konstantere at dette var en ypperlig matfisk på 94 cm! Også Rickards første kveite noensinne! Det ble en perfekt avslutning på dagen, og de dro tilbake til campen ved midnatt…

Dagen etter ble det sovemorgen på Guidebåten, og vi planla å dra ut rundt kl 13:00 på formiddagen. Jimmy og hans kompiser hadde allerede dratt ut vestover tidlig på morgenen, og kunne rapportere om mye storsei, stor torsk og 2 landede kveiter etter kun noen få timers fiske! Kult også var det at det var Sigge og Uno (10 og 13 år) som dro hver sin fine matkveite! Det var skikkelig i gang nå, og vi skyndte oss ut. Gutta ville forsøke atter igjen på kveita, så vi dro også vestover denne dagen. Da vi ankom første fiskeplass, var det nemlig tjukt med både sei og torsk. Det var nesten umulig å drifte uten å smacke i store torsker, men det kan man virkelig ikke klage på! Men i disse enorme stimene med torsk, kunne jeg øyne et noe større ekko. Det oppførte seg annerledes, og jeg ba gjestene holde seg på vakt. Ikke helt feil, er det noe som tar seien til Mattias, og denne rusningen var ikke til å ta feil av! Etter en veldig bra rusning, pumpet Mattias fisken pent og forsiktig opp, og vi kunne lande enda en pen matkveite på 95 cm! For en lykke! Vi fortsatte fisket, men det var uhorvelige mengder med både torsk og sei. Calle dro dagens største torsk på 17 kilo, og vi fikk flere store under denne dagen da vi egentlig ikke forsøkte oss etter torsk. Det er virkelig mengder med fisk der ute, så vi er utrolig gira på å komme oss ut der igjen. Verdt å nevne, er at Håkon hadde med seg Siw og Erik som eier campen her, ut på et riktig bra torskefiske litt lenger syd! Her var det også ekstreme mengder fisk i fin matstørrelse.

I dagene som kom var været noe tøffere. I guidebåten har man brukt litt tid på lyrfiske, men ellers har man nesten ikke kunne kommet ut vestsiden. Jimmy og hans kompiser dro til et annet område som ligger ganske så beskyttet fra de vestlige vindene, og forsøkte seg på kveita. De hadde noen enkelte kontakter på første plass, men ingen fast fisk der. Da de skulle kjøre til en ny plass litt nærmere campen, fikk de en god feeling på en grunn sandrenne nære land på ca 10-15 meters djup. Ikke helt feil, sto det ei kveite der. Det ble en fin kveite på rundt meteren inne på grunt vann. Aldri vær redd for å gå inn grunt… Siste dagen skulle vinden roe seg ned noe, men det var fortsatt ganske bråkete sjø. Vi kjempet oss ut til en torsketopp for å skaffe de siste kiloene i kassa. Det tok sin tid, men på plass var det veldig fine forhold. Og det syntes torsken også, for det var virkelig non stop action fra da vi kom, til vi dro hjem kun et par timer senere. Her var det mye pen torsk i 10-kilosklassen. Litt senere kommer Håkon ut med en båt, og har et like bra fiske med en pen toppfisk på 16 kilo!

Det ble en knallavslutning på enda en utrolig fiskerik uke i Vesterålen! Vi vil takke alle gjester denne uka for en utrolig trivelig uke med mye latter og morsomme samtaler på både sjøen og havet. Nå lades det opp til en ny uke med mye fisking! Både jeg og Håkon skal på sjøen hver dag denne uka, og værmeldingen ser jo helt magisk ut fra og med fredag. Vi gleder oss fælt, og ser frem i mot å ta i mot våre nye gjester senere i kveld!

Tight Lines // Jørgen Zwilgmeyer, Håkon Nilsen