Tuffstart men med fantastisk avslutning av en vecka på Å

Vecka startade som den förra veckan avslutade alltså med lite tuffare väder. Fredagens samt lördagens fiske bedrevs i närområdet samt under reglerade tider kom vi ner och fiskade i moskenströmmen, men med fullt regn och dimma var fisket riktigt tufft och bara några få båtar valde att utmana väderguden makter.

Vädret slog om på söndagen och det blev äntligen sommar här på Lofoten. Många av båtarna drog ut på hälleflundrefiske men det var fortfarande lite svårare under söndagen där många av båtarna hade svårt att få igång flundrorna. Det landades i alla fall några fina fiskar mellan 78 – 110 cm.

Måndagen startade helt annorlunda och fisket var igång lite mer på alla de stora arterna; sej, torsk och hälleflundra. Våra franska gäster startade dagen med fiska sej och fick många fina sejar på 100-117 cm vikt är ca 10-15 kg. Många av båtarna denna vecka har i princip bara fiskat efter hälleflundra och sej, men man måste ju nämna de fina bonustorskarna som kom upp under veckan med riktigt fina fiskar mellan 13-17 kg samt att i Nikolaj´s båt kom det en helt grym torsk på hela 22kg.

Jakob Lindberg från Danmark har fiskat denna vecka på Å och som vanligt slutar han inte att leverera stora fiskar. Han har under de senaste dagarna lyckats landa hela 7 st hälleflundror över 150 cm med topp på 185 cm som vännen Mads krokade i och drog upp. Helt otroligt bra fiskat med de väderförhållanden som varit.

Vi Guider tog oss en kort tur under tisdagsmorgon på spegelblankt hav och strålande sol. Många av våra gäster hade redan startat fisket när vi kom på plats och första rapporten trillade in över radion innan vi hann lägga vår första drift. Det var åter igen Jakob Lindberg som hade landat en helt magisk fisk på hela 175 cm.

Efter en 30 minuters fiske så krokar Andreas i en fin flundra som vi kunde landa och mäta till härliga 130 cm. Efter kortare tid uppe i båten där hon blev fotograferad fick hon simma hem igen.

Nikolaj Hjort gjorde sin sista dag onsdagen där han hade med far och son som bokade 6 timmars guidat fiske, de ville gärna fånga lite torsk som kunde plockas med hem. Efter någons timme torskrace med fina fiskar mellan 5-10 kg samt någon toppfisk runt 12 kg. Efter lite övervägande i båten om att rikta en liten stund efter flundra, bara en stund in på första driften krokar Nikolaj i en fin fisk som senare kommer till att visa sig ett nytt personbästa på grymma 158 cm för Nikolaj! strax därefter krokar även Oscar 11 år i sin livs första flundra på 106 cm.

Detta fick avluta den gångna vecka, och nu ser vi fram emot ny vecka med taggade gäster som anlände under dagen och kvällen idag!

Tight Lines från Å

Alexander Lindgren, Andreas Wanland och Nikolaj Hjort