Tøff uke i Vesterålen…

Man kan mildt sagt si at uken som har gått, har vært en av de tøffere ukene.. Været har virkelig ikke vært med oss, og det har regnet kontinuerlig i en uke. Vinden har kommet hardt fra sørvest, og det har gjort fiskemulighetene våre veldig begrenset. For det meste har vi måttet ligge innenskjærs inne i Jørnfjorden rett utenfor campen. Her blir det sjeldent mye sjø, men de harde vindene gjorde det utrolig vanskelig å fiske. Men vi hadde noen vinduer der vinden gikk ned til rundt 10 sekundmeter, og da krysset vi fjorden og fikk testet andre områder! På byttedagen forrige uke hadde vi besøk av Anton og hans kone, som skulle ha en fiskedag her hos oss. De kjørte ut på Vestsiden da været faktisk tillot det. De hadde en helt super dag men et par fine kveiter, der største på topp var 125 cm! De fikk også en hel del torsk, og ble holdt i selskap av en flokk spekkhuggere der ute! Men dagens høydepunkt for dem må nok ha vært da Anton dro opp en en fin Breiflabb/Marulk på 6-7 kilo! En nokså uvanlig fangst, men utrolig tøft!

På søndag fikk vi heldigvis et lite vindu der vinden roet seg ned til 5-6 sekundmeter i noen timer. Samtlige båter dro avgårde i 4-tiden på morgenen til et område som huser masse torsk! Håkon fulgte med Christoffer hans 2 sønner i båten, og båt 2 hengte etter. Gutta hadde et veldig fint fiske på torsk, og dro opp noen fine toppfisker i 10-12 kilosklassen. Det var mengder med torsk der, men den tidligere stormen gjorde sjøen ganske så bråkete, så båtene valgte å kjøre hjemover ved lunsjtider. Selv så hadde jeg med meg Emma og Stine i Guidebåten, og vi dro ut litt senere på dagen. Vinden hadde nå dratt på, men vi skulle ut og teste etter kveita. Det var tøft.. Vinden brakte løs, og det gjorde det til tider nesten umulig å drifte effektivt. Men Stine smalt til med en pen torsk rundt 10 kilo nesten med en gang, så humøret var på plass i hvert fall. Det ble ikke særlig mye mer enn et par kontakter denne dagen. Vinden gjorde det veldig vanskelig for oss..

De neste dagene så heller ikke lovende ut, vi har som sagt vært tvunget til å fiske nære campen, og på de plasser som har holdt oss i le av vinden. Heldigvis har vi noen fine fiskeplasser rett utenfor campen på andre arter enn kveite og torsk. Lyren er nemlig fulltallig på de bratte kantene og skjærene inni fjorden her. Så vi har kost med UL-fiske etter lyr når vinden har stått på som verst. Med små jigger og lette stenger, så blir det en utrolig fight mot de sterke jegerne. Teknikken minner litt om på abborfiske, men huggene kan nå sies å være langt mer brutale. Vi fikk noen eksemplarer opp til 4 kilo de dagene, og mengder av fisk i 2-3 kilosklassen. Et veldig morro alternativ når været ikke tillater annet…

Nå er det ny uke på gang. Vi har allerede fått den første gruppen som skal være her denne uka, og været ser faktisk ut til å bli bedre. De to kommende dagene ser tøffe ut, men på lørdag/søndag så skal endelig vinden roe seg ned og endre retning. Da åpner det nok seg en mulighet for å komme vestover og ut på de bratte djupkantene. Det gleder vi oss veldig til i hvert fall… Men takk til forrige ukes gjester for å ha vist god tålmodghet og respektert været for hva det var. Det var en super gjeng å ha på campen, og vi har hatt det veldig gøy selvom været har vært tøft… Vi lader opp for ny uke nå!!

Tight Lines // Jørgen Zwilgmeyer, Håkon Nilsen