Skreien kommer närmare och fortsatt stabilt kveitefiske från Nappstraumen

Nu börjar äntligen skreien komma närmare Lofoten och vi kan nu nå den på våra vanliga platser ca 20-30min från campen. Den sista tiden har dock präglats av mycket hård vind och stora vågor som har begränsat fisket till närområdet efter kveite och rödspätta. De har också fångats en del fin skrei runt 10kg på sydsidan och en annan båt lyckades landa skrei upp till 20kg här.
Men det bästa skreifisket just nu verkar vara på yttersidan Lofoten, så nu väntar vi bara på att vädret ska bli bättre så vi kan komma ut till dessa platser igen!

Som vi tidigare nämnt har kveitefisket varit stabilt och vi har fortfarande lyckats landa minst en kveite varje gång vi varit ute, där vi också haft flera kontakter som visar på att det finns mycket fisk i närområdet.
Vår tidigare kollega André Starkenberg kom på besök och tog en tur med vår guide Johan Mikkelsen och hans flickvän Anne där dom snabbt lyckades fånga ett par fina rödspättor och en fin kveite till André på 115cm.

Vi hade också en grupp som bokade en båt för en dag och berättar om ett fantastiskt möte med en grupp späckhuggare som jagade sill helt upp i ytan. En fantastiskt syn och på vägen tillbaka fann dom också ett bra stim av skreitorsk och fångade snabbt 6 fina innan de bestämde sig för att åka tillbaka till campen.

För att illustrera hur snabbt vädret skiftar så här års i Nordnorge så är nedanstående bilder tagen med 5 minuters mellanrum.

Nu hoppas vi på bättre väder och fler härliga rapporter från vår camp Nappstraumen här i Lofoten.

Tight lines,
Johan Mikkelsen