Decemberflundror – En hälsning från vår camp Nappstraumen

Här kommer en liten julhälsning från vår fiskeguide Johan Mikkelsen och hans flickvän Anne som befinner sig på vår camp i Nappstraumen/Lofoten. Trots att vi är i December månad och ljustimmarna är få så berättar Johan att man fortfarande får cirka 4 timmars fiske trots att solen inte går över horisonten. Fördelen så här års är att hälleflundrafisket är riktigt hett bara några få minuter från våra stugor. När dom åkt ute så har dom endast fiskat i ca 2 timmar och varje gång har de landat minst en flundra och haft flera kontakter.

Många är rädda för att boka sent på säsongen eller tidigt på säsongen på grund av det skiftande vädret. Men då fisket bedrivs endast ett par minuter från campen i en skyddad miljö så kommer man nästan alltid ut och har då även chans på riktigt grymt fiske!

Samtliga flundror har fångats med betefisk och cirkelkrok för att på ett säkert och skonsamt sätt kunna återutsätta dessa! En sparades dock till den kulinariska upplevelsen för julbordet!