Fantastisk mixfiske og pene flundrer i Vesterålen!

Nok en uke i Vesterålen er over, og vi har allerede satt i gang en ny en. Været har vært på topp de siste dagene, og vår engelske gjester har fått noen skikkelige drømmefangster! Dessverre ser ikke den kommende uken så veldig lovende ut, men vi skal gjøre hva vi kan for at gjestene skal fange fisk!

Søndagen som var, så var været noe tøffere. Det var fortsatt mulig å krysse fjorden over på andre siden av Eidsfjorden, og det gjorde vår engelske gjester. Mark og Ian i båt 6 hadde en riktig fin dag i vinden, og lykkes å få opp en riktig fin flyndre på 135 cm kun noen få distans utenfor campen! Det kom opp en del mindre flundrer på de andre båtene, og til og med en del fine torsk på noen av de mange grunntoppene som ligger til fint i Eidsfjorden!

På mandag skulle det endelig bli godt vær og lite vind, så båtlagene satte kurs nordover hvor vi har testet flere nye plasser. Daniel og Håkon fulgte med Ian og Mark nordover, og hadde flundra som dagens hovedmål. På en av de mange drop-off kantene som ligger lenger nordover var det ikke bare flyndrene som jaget. Storseien var også i fullgir, og de lykkes å få flere seier mellom 10 og 15 kilo. Det har virkelig vært mengder med storsei som har nådd lengder opp til 126 cm! Men på en av disse plassene vi har funnet er det en helt utrolig artrikedom! I samme drift kan du få Torsk, sei, kolja, hälleflundre, guldlax og kungsfisk! Denne kanten holder altså fryktelige mengder med fisk, og man kan teste på ulike metoder og målrette seg etter det aller meste på dette stedet.

Under en drift slengte de i en stor betesfisk. På toppen der er det store mengder sei i 1-3 kilosklassen, og det virker som flyndrene bare elsker å glefse i seg sånne! Det drøyde ikke lang tid før det smalt på, og en fantastisk fight sto for tur! Daniel kunne sikre fisken etter noen fine rustninger og tunge løft! Fisken målte til hele 163 cm, og ble satt pent tilbake etter noen bilder. Senere under dagen testa de flere av rennene som ligger kun få minutter innover mot fastlandet, og det var bra action på flyndrene! Flere flundrer ble landet, og derav var 2 av disse rundt meteren. Noe som er riktig fine matfisker!

På tirsdag skulle det gode været fortsette, og vi var sugne på å teste enda lenger nordover hvor vi aldri hadde vært før! Jeg fulgte med i båt 3, og vi dro ut tidlig. På denne nye plassen var det fullt med betesfisk fra sekundet vi ankom. Det kjentes tregt i starten. Det var ingen jagende torsk ved seien, og alt vi kunne få var lubb egentlig. Men da vi drev ut av stimen på et flatparti skulle det hugge til for Sam. Endelig var flyndre på gang, og det i første driften på denne plassen! En nydelig flyndre på 121 cm kom opp til båten. Etter en snabb release, la vi om driften i dette området. Det drøyde ikke mer enn 5 minutt innen det skulle smelle til for Jed også! Denne gangen en fisk i større size! på 70 meters dyp var det ingen enkel fight, men etter noen fine rusninger kunne vi lande flyndren på siden av båten! Den ble målt til 135 cm, og ble satt pent tilbake igjen!

Det virket å dø av med strøm etter disse fine flundrene, og vi bestemte oss etter en stund for å avslutte dagen med storsei og torsk! Vi ledet nye plasser igjen, og til slutt fant vi torsken på en dypkant ut mot de større dypene. Her sto seien i frivannet og de større torskene trykte mot bunnen. Shaun dro på en riktig fin sei på rundt 14-15 kilo på hel makrell, og det ble pumpet fine torsker på rundt 10 kilo titt og stadig. Sam kjørte på med sin crazy daizy og det skulle plutselig hugge til ordentlig! Det hele endte med et stort trassel der alle linene hang seg fast sammen. Etter en stressende økt med trassel og kapping var Sam sin line fri, og en rusning sto for tur igjen! Fra 90 meters djup kom en fin flyndre opp på 111 cm, og etter en par bilder ble den satt pent tilbake igjen! Med flundran avslutta vi denne ukens fiske og det bar hjemover mot campen i strålende vær!

På onsdag kom de nye gjestene, og jeg hadde faktisk fått besøk av venner hjemmefra som var i nærområdet som var gira på litt fiske! Vi dro avgårde på formiddagen for å fiske torsk, og man kna mildt si at torsken var der. Et riktig torskrace sto for tur, og vi landet flere fine torsker på rundt 10 kilo, og mange flere i 5-8 kilosklassen! Senere på kvelden hentet vi våre engelske gjester i Sortland, og avtalte morgendagens fiske på vei til campen…

Kl 6 på morgenen dro vi ut, og forholdene var hel strålende. Vinden skulle gå opp senere på dagen, så vi dro ut tidlig så engelskmennene skulle få kjenne på fisket her i Vesterålen! Det tok ikke lang tid etter vi ankom fiskeplassen, før vi hadde spøbøy i hele båten! Torsken var on fire da vi kom dit, og vi fikk flere fine fisker i 10-12 kilosklassen! VI slengte ut en hel makrell på en anti twist-rig under racet, og når vi kom lengre ut på kanten skrek det i rullen. Håkon kunne veve inn cirkel-kroken og gav over spøet. Nok en riktig fin flyndre bøy opp til dans, og etter en støkig fight kunne fisken sikres! Hele 130 cm var den, og den ble slept pent tilbake. Strømmen døde av, og så gjorde fisket en stund. Vi ledet rundt en stund, og til slutt fant vi mengder med fisk! Storseien var nemlig på plass. Engelskmennene vevde på for harde livet med små jigger, og det smalt hele tiden! Så denne dagen ble avsluttet med et riktig fint seirace med flere toppfisker i 12-15 kilosklassen! Det er virkelig store mengder med storsei ute på de dype kantene her nå…

Været over helgen her ser ikke veldig lovende ut, med 18-19 sekundmeter ut i Eidsfjorden de kommende dagene. Om det blir noe fiske, så blir det nå her inne i Jørnfjorden som er bra skyddat mot vind og våger. Vi får bare holde ut det dårlige været og se om øringene i nærområdet trigges i gang av regn og vind! Fingrene krysses for bedre vær over helgen, og at vi kan komme oss ut!

Tight Lines // Jørgen, Daniel og Håkon