Marulkar och långtur i Nappstraumen!

Veckan som är och snart som är slut så har vi gäster från Holland ,Tyskland, England och Norge som besöker oss här på lofoten. Dom första dagarna var det blåsigt för oss, så det blev mest fiske på sydsidan för våra grupper. Det var tuffa dagar men det kom upp några torskar, sejar och även en marulk lyckades komma upp som våra trevliga engelsmän lyckades fång.

Vädret vände till våran fördel och i lördags så beslöt sig gästerna och Calle att åka på en långtur. Och det visade sig vara en mycket bra plan för dagen. Efter en timmers körning så var dom framme och det tog inte långa stunden tills det började rapporteras fina fiskar för alla våra båtar på radion. Calle guidade våran holländska grupp denna dagen och det tog inte lång stund tills första 10 kg var landad i båten. Det visade sig var en torsk. Det fortsatte vara bra fiske den dagen för båtarna där ute. Det kom upp många fina torskar och sejar mellan 5 och 10 kg. De holländska gästerna som Calle var ute med fick även två fina hälleflundror under dagen dom mättes till 123 cm och 108 cm. Största torsken som kom upp under dagen var på fina 13 kg som våra tyska gäster stod för. Den norsk gruppen som var med på långturen hade på en riktigt fin hälleflundra som tyvärr inte kom upp. Men dom hade många fina torskar och sejar under denna härliga dag. Men pricken över i ett var den magiska fångsten som återigen våra engelsmän stod för. Det visade sig vara en fantastisk marulk på hela fina 23 kg.

Under söndagen var återigen Calle ute på havet. Denna gången med våra tyska gäster på campen. Dom hade en seg start efter hälleflundra, men när dom gjorde en liten förflyttning så kom det plötsligt in ett stort sej stim under båten. Och där stod dom med dubbel och trippel drillning med fina sejar. Under tiden de står och fajtar dessa fina sejar med ett härligt kaos. Då dyker det upp en späckhuggare familj bara ett par hundra meter från båten. Vilken härlig naturupplevelse det blev denna dag.

Nu vilar vi kropparna och ser fram i mot kommande dagar och veckor.

Tight Lines//

Calle