Härligt väder och fint fiske i Nappstraumen!

Nu har vi äntligen fått lite gäster här i Nappstraumen. Detta efter några månader utan aktivitet. Vi guider har då sysslat med underhåll av båtar och stugor. Så att allt är i topp trim. Denna veckar har vi haft ett härligt gäng från Helgeroa Havfiskeklubb med Per Berle i spetsen. Dom har är en gruppen på 19 personer som har haft 5 båtar och de har fiskat som tokar. Dom flesta av gästerna har inriktat sig på hälleflundra under denna vecka,men det har även kommit upp en hel del fina torskar upp till 18 kg och fina sejar upp till 11 kg under veckan. Flera hälleflundror har kommit upp med en topp fisk på 122 cm. Övriga hälleflundror har legat mellan 70 och 90 cm. Några koljor och havskatter har också visat sig huggvilliga. En av båtarna hade turen att få se en späckhuggarfamilj visa sig nära båten. Men pricken över iet har varit det fantastiska vädret som vi har haft. Tre utav sex fiske dagar har det varit helt spegelblankt ute på Nordsidan av lofoten.

En av de första dagarna så beslöt sig en båt att åka ut och test fiska efter hälleflundra på natten då det skulle visa sig var magiskt väder och grymt bra fiske. De frågade vår guide Calle vart han tycker att dom skulle åka och prova. Han visade dem ett ställe där det brukar vara bra fiske denna tiden på året och det visade sig stämma bra. För den båten hade ett fint fiske då dom fick hela fem flundror och den största var på 122 cm den natten.

Det känns gott att vara igång. Nu blir det ett par dagars paus innan nästa gäng med norrmän kommer.

Tight lines//

Calle