Tunggung i Nappstraumen!

Säsongen har äntligen dragit igång här uppe och det känns helt fantastiskt att äntligen komma ut på havet igen. Vi har nu en grupp med svenskar på campen och dom har siktet inställt på STOR torsk och även hälleflundra. Vädret ser lovande ut för veckan och temperaturerna håller sig nu mera runt nollan och ibland även någon härlig plusgrad. Vindarna snurrar som alltid denna årstiden runt en hel del, men under gårdagen när vi äntligen fick komma ut med gästerna på veckans första fiske så höll sig vindarna svaga och från syd/ost vilket öppnade upp fisket för en fantastisk dag på norra sidan Nappstraumen. Vi kunde i lugn och ro ligga där ute i klart härligt väder och se snön falla in över land, där det stannade mestadels utöver dagen. Väl igång med fisket så började vi leta av ett område som nån vecka tidigare varit produktivt, men efter att kört mycke båt och letat, utan något vidare att se, så beslutade vi oss för att göra en förflyttning till ett helt annat område. Vi är fortfarande i ett tidigt skede av säsongen och fisken rör väldigt mycket på sig och kommer stötvis in och förbi oss, så det var bara att leta vidare. Framme på det nya stället började vi direkt att se fisk och när vi släppte på stimmen, kom fisken i full fart upp och attackerade våra jiggar. Efter att ha gnetat på i området ett tag hade vi lokaliserat det bästa stället där vi hade mest aktivitet, då när jag och Calle precis tänkte veva upp fick jag syn på ett bra eko i mellan vattnet som kom in för sig självt…

Jag såg min jigg perfekt på ekolodet och kunde med säkerhet placera sen några lagoma meter över huvudet på fisken, och med en gång satte den fart upp mot min jigg och jag kunde se på ekolodet när fisken klev upp och slukade i sig min Crazy Daisy. Jag satte på ett riktigt gött mothugg och fisken satte av en rusning, min hårt ställde broms var inga problem för fisken att dra ut, yepp vi fattade med en gång att det var en fin fisk. Under tiden jag pumpar upp den tunga fisken korkar Calle också i en kanon fisk och vi kände en lättnad att den långa förflyttningen började belöna sig. Det resulterade i två riktiga kanon fiskar på 27 samt 15 kilo!

Vi kallade snabbt på dom andra och sa att vi skulle fiska vidare på den fläcken, alla blev riktigt taggade och det visade sig simma flera stora fiskar på detta stället. Efter att vi fiskat vidare i ca. 30 min återkopplade vi till killarna i båt 5, och då fick vi reda på att dom hade landat en riktigt grann fisk på 20,5 samt även en riktigt fin på 17 kilo! 2 nya personbästan direkt och stämningen var på topp. Som grädden på moset fylldes området på med fisk de sista timmarna och boysen fick dragit upp riktigt stora mängder fisk mellan 10-15 kilo.

Under dagen (fredag) så har de två båtarna med skåningarna som gästar oss fiskat på södra sidan, då vinden idag vänt från syd/ost till väst. Det har varit ännu en lyckad dag för dom, men de riktigt stora uteblev idag då dom hittade ett område med väldigt mycket matfisk runt 10 kilo och blev kvar där i en riktigt hugg bonansa, och hade ett riktigt roligt fiske.

Tidigare i veckan när resten utav oss guider anlände här på Lofoten så var fiske suget verkligen på topp, och vi vet sedan tidigare att inne här i Nappstraumen så simmar det riktigt riktigt stora flundror denna tiden på året. Bara ett ”foppatoffel kasst” från våran vackert belägna camp har man ett dröm läge att kanske få kroka i en dröm fisk. Med tanke på lätt tillgängligheten och våras extrema fiskesug, så kastade vi oss ut i båten utan att passera gå. Redan första driften fick vi svar på tal när det dunkade till i mitt spö och jag krokade i en riktigt tung fisk, denna fisken gav mig en extrem omgång och bar iväg på en rusning som aldrig verkade ta slut. Efter att ha rusat ett tag och vi kört efter med båten så började det skrapa märkligt i linan, vi började dividera om det var den hårda strömmen som fick linan att vibrera under den extrema pressen, men tyvärr var mardrömmen där och fisken hade simmat in under någon form av gammalt fiske redskap som låg och skräpade på botten, så när fisken stannade och jag kunde börja pumpa, så small tyvärr linan av… Ibland så går fisken vinande ur fighten, men vi vet att dom ligger precis utanför våra hyttor och väntar på oss. Förutom dom riktigt stora fiskarna så simmar det även gott om fina flundror av mindre storlek här ute, dessa har vi också lyckats lura upp ett par stycken, oftast intresserade av lite mindre betesfiskar.

Vi är väldigt glade och taggade att äntligen dragit igång säsongen för 2020 på allvar här på Nordic Sea Angling, och vi önskar alla våra gäster utöver året ett riktigt ”skitfiske”!

Tight Lines// Douglas och Calle