Nu så har slutspurten av säsongen inletts med september månad vilket innebär att hösten nu är här!

Veckan inleddes med ett varierat fiske från de olika båtarna och fantastiska naturupplevelser i form av Späckhuggare, havsörnar samt något lite mer ovanligt, I alla fall här i norr.

Under Fredagens fiske hade de allra flesta båtarna valt att köra Norr för att hitta ett lite mixat fiske efter torsk och hälleflundra medan en av båtarna valde att stanna kvar i lite närmare campen för fiske efter sej och flundra. Erik Axner som styr denna båten ligger och driver efter flundra där han ser något stort bryta ytan utan att helt riktigt hinna uppfatta vad det var så sa han det till sina gäster. Det dröjde inte länge innan de insåg att det var ett flertalet blåfenade tonfiskar som kom in rimligt nära avstånd för att kunna få en ordentlig syn innan de snabbt var borta igen, men sjukt häftigt att de fick se dessa monster här uppe på Å.

För de resterande av båtarna denna dag spenderades större delen efter torsken som inte riktigt var i stöten, visst fanns de där, men som sagt så var de riktigt svåra att få till att börja äta. Båt #4 en av sportfiskeboden ystad´s grupp de lyckades helt klart hitta melodin för denna dagen med lite fler och lite större topp fiskar på hela 19kg+ samt ett par fina exemplar utöver denna upp till 16kg. Inför slutet av dagen lades det någon timme på att försöka fånga en hälleflundra eller två. I guidebåten lyckades vi landa 3 fina flundror under avslutande timmar där 2 av dem fick följa med hem till matbordet!.

Båt lag #5 grupp 2 av 3 från sportfiskeboden ystad lyckades i sista minuterna av dagen med att landa en helt fantastisk dubblé där den största av flundror mäter hela 155cm som efter lite fotografering fick friheten åter.

Under lördagen drabbades vi av lite hårdare vindar vilket gjorde att vissa båtar valde att stanna i hamn medans vissa valde att lägga sig i några närliggande vikar och fiska efter lite rödspätta eller också lite bleka fiske. Bleka fisket är något vi börjat experimentera med under säsongen där vi funnit ett par nya fina platser som fiskat riktigt bra. Så finns intresse av detta fiske så rekommenderas mindre shad jiggar med 30-90gr skallar att plockas med i packning innan ett besök upp till oss.

André som körde guidbåten fick sig en riktig överraskning när Mike i båten får något tungt på kroken. Strax efter ser de att det är en fin Marulk de fångat på ca 5kg vilket gör det till en 3:e marulk denna säsongen riktigt häftig bonus fisk!.

Söndagen, Prognosen visade lite bättre väder inför söndagen så de flesta båtarna förberedde sig för att dra tidigt på morgon men oj så fel de hade.

alla båtar avvaktade någon timme innan vi insåg att köra söderut idag inte skulle gå så planerna kördes helt om och de allra flesta båtarna hängde med på långtur norr över med en grov o stökig sjö tills vi var framme där vi möttes av solsken och ett betydligt bättre väder en vi alla hade förväntat oss.

fisket denna dag spenderade mesta tiden efter flundra. Men med ett ordentligt lågtryck i luften gjorde fisket väldigt svårflörtat där många många av båtarna fick fina fiskar att följa med helt upp till ytan för att sedan bara vända ner igen utan att ta deras beten. Under dagen landades det i alla fall ett antal flundror men i lite mindre kalibern.

i Guidebåten försökte man även lite kort på spätta där man lyckades fånga ett praktexemplar på hela 57 cm!

Nu inför måndag och tisdag ser vi ut att få det riktigt svårt att komma ut på något fiske men vi får hoppas på att vädergudarna är med oss och att prognosen får fel.

Tight lines

Alexander, André, Johan & Erik