Cordes Travel-uke i Havøysund – Fantastisk mengdfiske!

Torsdag kveld kunne våre hollendske gjester ankomme campen i Havøysund, for den årlige Penn Festivalen i regi av Cordes Travel. Det var en spent gjeng som ankom, og mange kjente ansikt og flere førstegangsreisende. Det hele startet med en kjempetrivelig buffet inne på hotellet der vi planerte morgendagens fiske. Været så lovende ut, og det hele så ut til å kunne bli en riktig kanonuke.

Fredag morgen skulle endelig gjestene få komme seg ut å fiske, og for de aller fleste sto flundre på menyen. Været var fint, men det blåste litt mer på morningen enn forventet. Douglas og Johan dro med flere båter på en litt lengre tur for å fiske flundre, mens jeg tok med meg en hånfull båter litt nærere campen. Det tok vel ikke mer enn 2-3 minutt innen hollenderne i Douglas sin båt landet sin første flundre noensinne på 122 cm! Johan og hans gjeng lykkedes også i en grundere vik med flere fine flundrer landat med topp på hele 144 cm! Selv så hadde vi bra mye action når tidevannet presset på, og vi landet et par fine flundrer med topp på 108 cm. Båten rundt om hadde også et fint fiske, selvom de aller største eksemplarene uteble så langt. Det kom flere fine fisker denne dagen, blant annet en 133 cm hos Douglas sitt gjeng igjen. Alt i alt, en kanoninnledning med flere flundror landat!


På lørdag var det litt blandede ønskemål, og visse båter ønsket å fiske torsk, mens andre var flundresugne. Douglas tok med seg et båtlag ut på torskfiske, der det skulle vise seg å være et riktig fint fiske etter større torsk. Mye fisk over meteren, og man hadde vært borti flere større torsker under denne dagen. Selv, så dro jeg og Johan med oss et helt gjeng på flundrefiske i en grundere vik. Her skulle det stå riktig mye flundre, selvom det ikke var de aller største flundrene som holdt til her, så var det en ekstremt artig dag med mye fisk. Det meste av fisket foregikk med type Sandy Andy 150 gr og spinnutrustning inne på 15-20 meters dyp. Riktig effektivt, og det kom opp mengder med fisk på dette fisket. Toppene lå på ca 110 cm, men hva gjør vel det når man får flere av dem. Alle båter fikk flundre, og de aller fleste fiskene lå på 80-90 cm. Etter 4 timers fiske, og flere fine flundrer landet, skulle jeg hoppe over i en annen båt for å guide. Alco og Anthonie i båt 12 hadde hatt et par fine kontakter denne dagen, men ingen landet fisk. Vi bestemte oss for å prøve å få en stor flundre. Det kan ikke ha tatt mer 5 minutt inn i første driften før Alco hadde ”botten”. Spøet var bare helt stumt i spøholderen, og vi var sikre på at tackelet satt fast. Helt til jeg tok tak i spøet og begynte å holde i mot, og kjente at det kom sakte men sikkert. Det var utrolig tungt, og så kom hoderistingene. Dette var altså fisk. Nå var vi klare for en monsterrusning, men det hendte aldri. Det var bare riktig tungt. Derfor var jeg overbevist om at dette kunne være en riktig stor fisk. Opp kommer den, og vi var rett og slett litt sjokkerte. Vi trodde fisken skulle være mye større, men det var en riktig fet flundre på 142 cm som kom seilende opp mot båten. Ikke en eneste rusning, så ikke den beste fighten, men likevel en kjempefisk!

I går var nok den aller varmeste dagen på lenge, og forholdene var kanon! Flundre var igjen på agendaen. Fisket var fint i går også, med flere fine fiske opp mot 120 cm. Mengdfisket var ikke det samme som dagen innen. Men hva gjorde vel det med 20 grader, vindstille og sol? Fisket foregikk på grundere vann igjen, og flere fine metersfisker ble landet på lettere utrustning. Hvilket er knallmoro! I dag er det en del regn, men vinden er upåklagelig svak, og de aller fleste båter har dratt i vei en bra bit for å teste noen andre viker. Det skal bli veldig spennende å se om flundrene er like aktive der. Det er også noen båter som rikter seg inn på stor fisk, og vi håper virkelig at de lykkes. Resten av uka ser lovende ut, og det blir nok muligheter for å gjøre det meste av fiske! Flundrene er on fire just nu…

Tight Lines // Jørgen, Douglas & Johan