50+ inleder veckan i Havöysund

Inledningen av veckan i Havöysund har varit riktigt bra. Campen är nu fylld med nya glada gäster och stämningen är på topp, förutom stämningen så har ju även fisket varit riktigt bra.

Första dagen samlade jag och Johan ihop ett gäng båtar som ville fiska flundra och begav oss till ett riktigt fint ställe, väl på plats med fint väder och över lag bra förutsättningar så tog det inte mer än en kvart innan första fisken klev på för grabbarna borta i Dannes båt, skulle också visa sig vara en riktigt stor flundra som dom kämpade med ett bra tag, men tillslut så hände något och tacklet gick av när fisken var 5 meter under båten… under tiden hade Peter i guidebåten dunkat i en fisk han också och lyckats landa en fin firre på 108 centimeter. Senare på dagen efter ett antal sega timmar så fiskade Johan av ett annat ställe som såg riktigt hett ut, och nästan med en gång smackade Joakim i guidebåten på en kanon fisk på hela 128 centimeter, men som om inte det skulle va nog. På fjärde driften över det extremt lilla stället så klev det åter på för Joakim och bar iväg, men denna gången med en riktigt kraftig tyngd i spöt. Efter en lång dragkamp över djupt vatten kunde dom landa en riktigt dröm fisk på 156 centimeter, glädjen i båten var helt enorm och dagen kunde inte ha avslutats på ett bättre sätt.

Igår så stod det torsk fiske på schemat för de flesta, med fina prognoser begav sig båtarna ut till ett riktigt fint område som brukar hålla riktigt stor torsk. Fisket gick stundtals bra och många fina mattorskar landades, även några fina bitar på upp till 14 kilo landades men de absolut största lyste tyvärr med sin frånvaro…

Tight Lines// Douglas & Johan