Storsei og torskfiske på grunt vann i Risøysundet!

Ny uke i gang på Risøysundet, og været har mildt sagt vært pent! Vindene har ikke vært helt med oss de to første dagene, men i går kunne vi komme oss ut på åpent hav og lete torsk sei. Det var en suksess…

Men vi innledet fredagen med en særskilt satsning etter kolje. Vi kjørte en bit søderut og skulle teste noen fine håler som jeg hadde hørt holdt bra med kolje. Det var mye strøm der, og vi tenkte umiddelbart at det kunne dukke opp en flundre eller to, så da tok Douglas i båt 3 frem sin spinnutrustning og begynte å kaste. Vi traff på kolja ganske umiddelbart, og hadde nærmest et ”koljerace”. Knalltøft fiske på lett utrustning, spesielt når koljene vi fikk var opp i mot 3-4 kilo! Men under første driften etter kolje skulle jeg veve opp en pen kolje, da jeg øynet en flundre under båten som hadde fulgt med hele veien opp. Dessverre tok den aldri, og kanskje like bra på et typisk spette-setup… Men dette fikk Douglas riktig i gang, og spinnfisket fortsatte. Dessverre ville ikke flundrene leke mer denne dagen, men Douglas fikk noen skaplige torsk på lett spinnutrustning opp til 5 kilo! Lars Göran stakk av med dagens dublè med to fine koljer på 2-3 kilo.

Så skulle vinden endelig legge seg, og muligheten til å gå ut mot de ytterste fiskeplassene bydde seg. Planen var originalt å gå til eggakanten denne dagen, men vi våknet opp til litt mer vind enn hva vi hadde ventet oss, så vi gjorde da heller en satsning etter storsei og torsk. Det viste seg å være godt om begge delene. Vi la oss på en topp som dypnet til ganske fort, og da vi drev av toppen ut mot 60 meterskurven, så dukket det opp flere fine ekkoer i mellomvannet. Harald og Douglas jigget snabbt oppover i vannlaget, og ikke lenge etter sto begge to med spøbøy og hylende ruller… Det var storsei på gang, og begge to kunne fighte hver sin fisk. Harald fikk opp sin sei først, og det var ingen liten sei. 12 kilo på Harld, og Douglas landet straks etterpå sin på 10 kilo.


Det var vanskelig å lokalisere fisken etter det, og vi byttet derfor fiskeplass og letet rundt noen grunntopper. Vi drev ut mot 60 meter igjen, og Harald hadde fått på en sei på rundt 2 kilo som han vevde opp mot båten. Men da seien endelig kan synes, er det noe som følger etter. En Flundra! Flundran fulgte med fra 60 meters dyp og helt til ytan, der din til slutt hugg til seien til Harald! Dessverre hadde seien/flundran tatt på en hekklekrok, og det ble veldig vanskelig å kroke den. Men mektig var det å se en flundre i 40-50 kilosklassen klippe en sei i ytan!

Vi avsluttet dagen med gruntvannsfiske etter torsk. Denne fant vi på ca 30 meters djup, og selvom de riktig store eksemplarene uteble, fikk vi flere fine opp mot 10 kilo. Det var åpenbart godt om torsk i området, og det var riktig kul å fiske dom med litt lettere utrustning. Her også skulle Harald få by en riktig fin sei opp til fight igjen. Denne rusade også noe forferdelig og ga en riktig kul fight. Vi gjorde en release i vatnet så fisken skulle klare seg fint, men den var nå i samme klass som de to tidligere seiene vi fikk.

I dette øyeblikk er folket ute og nøter etter flundra, så det skal bli spennende å se hva de kan klare å lure opp. Nå har jo flundrene vist seg utan at vi har fisket etter dom, så det er garantert store muligheter. Været ser lovende ut, og vi sikter oss inn på å kunne nøte etter storflundran i området der 2-meteren kom forrige uke… Så følg med på neste oppdatering fra Risøysundet!

Tight lines // Jørgen