Nytt camprekord i Risöysundet!

Denna vecka började verkligen riktigt bra med Erics storflundra som vi skrev i förra nyheten men också en rad andra flundror och olika arter har kommit upp de senaste dagarna.

I guidebåten denna vecka har vi ett skönt gäng från Östersund som är här för allra första gången! De vill rikta in sig på olika arter vilket gör Risöysundet till en perfekt destination!

I båt 4 har vi två gäster från Norge som kommer hyr båt ett par dagar.

I Lördags kom skitvädret in med starka vindar från norr så vi i guidebåten bestämde oss för att åka längre söderut och rikta in oss på framför allt havskatt men också en del andra arter och vilket fiske det blev!

De första drifterna la vi i en håla som har levererat mest katt men också en del fina spättor och koljor. Vi la oss innan hålan och när vi hade passerat den djupaste delen började det hugga och många fina koljor på 3kg fick syna insidan av båten! Vi la om driften och hade hugg igen men denna gång kändes det mer aggressivt i Mikaels spö och upp kommer en fin havskatt på 5kg! Vi fortsatte drifta och ännu mer koljor kom upp i båten. Efter ett tag fick Mikael ett bra hugg och spöet böjde sig mycket mer än tidigare och med fina gung i spöet kunde vi se att det var en flundra på andra sidan linan. Första flundran för dagen kom upp på 68cm och fick simma tillbaka ner i djupet.

Vi la om driften igen och den här gången kom det upp ännu en fin havskatt till Jaor i båten och kort därefter högg det på Mattias pilk och vi märkte att det inte betedde sig som de andra fiskarna hade gjort och upp kommer en stor fin rödspätta och fjärde arten var landad för dagen. Spättan mättes till hela 56cm vilket är nytt camprekord! Stort grattis Mattias till en riktigt fin fisk!

Dagen började gå mot sitt slut och vi skulle bara göra ett par drifter till över hålan! Marcus la om driften och ungefär på samma ställe alla andra arter hade huggit fick Jaor ett riktigt bra påslag och det var en bättre fisk på kroken! Efter en kort och intensiv fight kom dagens största fisk upp. En fin Hälleflundra på prick 100cm som fick följa med upp i båten. Efter det la vi ytligare ett par drifter men utan något bättre resultat så vi bestämde oss att vända tillbaka till campen efter en helt fantastisk dag!

Åkesson och gänget gav sig ut i natt till samma ställe som vi hade varit på hela dagen. De hade haft ett fint fiske på spätta med toppar på 1,6kg och även fått fina havskatter med största på 6,8kg.

Idag är vi inblåsta men det hindra oss inte från att fiska! Håll ögonen öppna för kommande nyhet och se vad vi gör en inblåst dag på Risöysundet!

Stay tuned,

Marcus, Oscar och Eric