Enda en GIGANT landet i Havøysund!

Da var CWC-vekan i gang her i Havøysund, og været var dessverre ikke helt med oss i starten her. Men ei den som ikke forsøker, for selvom det blåste rett bra på, så lykkes våre gjester å få opp en del fine fisker, samt en gigantfisk.

Det skulle blåse opp litt på ettermiddagen i vestlig retning, men det lugne været som hadde vært gjorde at vi kunne gå vesterut og nøte etter flundran. Klas og gjengen i båt 5 hadde en riktig fin dag, og fikk til og med teste spinnfiske for første gang etter flundre, med et finfint resultat! Det ble en fin topp i båt 5 på 137 cm, samt en 129 cm på spinnfiske og et par metersfisker senere på dagen. Tomas, Tomas og Eino i båt 6 lykkedes også å lande en kjempefin flundre på 135 cm i nærområdet, som fikk svømme pent videre. Men prognosene stemte ikke helt overens med hva de hadde lovet, og vindene begynte dra riktig godt i gang.

I denne blåsten som kom, hadde vi Carl med sine to sønner i båt 12 som banket etter flundre. Flundrefisket var ikke helt ukjent for denne gjengen, men det de skulle få oppleve denne dagen hadde de nok aldri trodd. Det presset på med kraftig vestanvind, og det var vanskelig å holde båten nogen lunde rett, men det skulle suge ordentlig til på Carl sin Anti-twist rig rigget opp med en hel sei. Fighten kunne begynne, og de skjønte straks at dette var en fisk av det bedre kaliberet. Det var en kamp mot både vind, våger og monsterfisk. Ingen enkel match, men Carl fikk god hjelp av sine to sønner Carl-Gustav og Johan til å manøvrere båten så man kunne meter for meter, dra inn fisken som hadde stått og stanget ved bunnen. Carl trodde jo i starten at dette var et bottennapp, men botten bevegde jo på seg… Rusningene etterpå var heller ikke noe å si på, for det var virkelig som et tog som bare stakk i veg. Men etter å ha parert mot våger og ha pumpet hardt, så kan man syne fisken uten båten. De gjettet på at fisken lå på rundt 170 cm i landingsøyeblikket. Men vågene gjorde det vanskelig å anslå, så etter å ha lykkes med landingen, innså de kjapt at denne fisken var større enn som så. Når fisken var tailet og lå langs båtkanten, kunne de endelig måle denne ”giganten”. Målestokken som går opp til 2 meter var ikke lang nok. Det var som sagt veldig vanskelig å holde fisken stille, men etter å ha kontrollmålt fisken flere ganger, så kunne de med sikkerhet si at denne fisken var hele 203 cm lang! Etter å ha tatt noen bilder i været, så fikk Carl se sin fantastiske 2 meters fisk svømme pent tilbake. Et riktig stort grattis til Carl som kjempet mot alle odds, og fikk landet sin drømmefisk. Så utrolig kult, man vet virkelig aldri når drømmefisken hugger til…

I går var vinden relativt hard på morningen, men kvelden så lovende ut, og de fleste båter avvaktet fisket tills på kvelden igjen. Estlenderne i båt 14 hadde et fint torskfiske kun noen distans unna campen, pluss at det kom opp en 130 cm flundre rett utenfor campen i blåsten. Under kvelds/nattpasset kom det opp flere fine flundrer opp til 137 cm, og flere på 130-135 cm, samt noen matfisk blandt CWC-gjenget. Det var tydeligen litt vanskelig fiske, men det kom likevel noen fine eksemplarer opp. Blandt annet en hel del fine matfisker på ca 90-110 cm.

I dag har vinden lagt seg litt, og mulighetene var større. Flere båter siktet seg igjen på flundran, og vi har hørt at det har kommet opp en del fine matfisker så langt. De fleste er enda ute og fisker. Trumman og co hadde fått 3 stykken matfisker på 90-100 cm i en riktig fin vik. Selv, så var jeg og Douglas ute med vår tildigere kollega ”Uffe” en liten sving, ihop med Uffes sønn Andreas. Vi satset på flundre, og la driftene våre i området der 2-meteren hadde kommet første dagen. Vi så flere fisker under første driften, men ingen som ville ta. Derfor la vi jo såklart om driften, og hadde en riktig fin stigning direkt. Igjen hugg det ikke, men kun få minutt senere sugde det til. Flundreveteranen Uffe sto med et solid spøbøy og det ruste bare i veg rett ut, så vi var tvungne å kjøre etter fisken. Denne fisken bød på en riktig støkig fight med flere rusninger. Det var klart en fisk av bedre size igjen, og etter å ha fightet i ca et kvarter, kunne Douglas sette kveitekroken og sikre fisken langs båtkanten. Flundran målte til 153 cm, og fikk svømme pent tilbake igjen! Riktig cool fight altså… Jeg fikk også et ”live-bilde” fra Kenneth i båt 7 som akkurat hadde landet en pen fisk på 135 cm!

I kveld blir det fiskesnakk i regi av CWC-gjenget, og det ser vi frem til. Det bruker å være deling av fiskeskrøner og fisketips. Så det blir nok en riktig læringsrik kveld med god stemning! I morgen er været noe blåsigt igjen, men vi har o sett at det fortsatt er mulig å fange brutalt store fisker i vinden. Vi krysser selvfølgelig fingrene for at været endrer seg i vår favør, og at det bra fisket holder i frem mot VM i flundrefiske som er nå til helgen i Havøysund. Følg med på neste nyhet!

Tight lines // Jørgen, Douglas og Andreas