Under senaste dagarna har vädret på Lofoten visat sig på sin allra bästa sida med mängder av sol och lite vind.

Denna vecka har samtliga båtlag haft stor fokus på hälleflundra och storsej och visst har det gett ett helt fantastiskt resultat.

Under söndagen hade vi ett dröm väder på Lofoten vindstilla, sol och ca 20+ grader ute på havet där hälleflundran var i fokus.

Erik med familjen lyckades landa en en riktigt dröm fisk denna dag på hela 157cm som också tog 2 av deras agnfiskar i båten vilket ledde till en delad lycka i båten, de lyckades landa totalt 3 flundror till denna dag upp till 122 cm utöver den stora,

 

Fredrik Hansen och familjen fortsätter även de landa fina flundror och fick en fisk i söndags på hela 156cm.

Måndagens fiske var lite speciellt att vi hade väldigt varmt och skönt på östra delarna av lofoten medans körde man väster ut så körde man in i en riktig kallfront av tjock dimma och 8-10 m/s kalla nordanvindar vilket gjorde fisket lite svårare för många båtar. MEN inte för Felix i båt 4 som mitt under dagen får på något i hästväg, efter ca en 20-25 minuters dragkamp kunde de äntligen landa en riktig Gigant till hälleflundra som mättes till HELA 205cm.!! så med det blev det årets 4:e fiske över den Magiska 200cm gränsen här på Å.

Fisket under tisdagen visade sig på sin bästa sida där vissa av båtarna valde att köra norr ut på en långtur i finvädret och mixa fisket efter torsk och flundra, väl på plats visade sig torsken att vara lite mer svårfångad i antal men storleken fanns där och de lyckades landa ändå ganska många torskar upp över 14kg med toppar precis under 18kg, även lyckades de allra flesta båtar fånga många fina flundror runt 100-125 cm men så även att de lyckades lura en mycket fin fisk på hela 144cm!! magisk avslutning för veckan för de båtar som körde norröver!.

Några båtar valde att stanna i närområdet för flundra fiske som avslutning där våra franska gäster en en gång lyckas lura ett monster! efter en hård lång och intensiv kamp lyckas de landa denna dröm fisk på hela 195 cm!.


bara en timme efter får jag ett meddelande här i hamn att de har krokat i en riktigt stor fisk igen, och efter ca 40 minuter fick de se fisken och de uppskattade den mellan 180-200cm men efter ett landnings försök drog fisken igen ner mot botten där den tyvärr klev av efter att kroken gått av…

Detta fick tillslut avsluta denna riktigt goa väder och fiskemässigt fina vecka som varit på Å. Nu blickar vi framåt där det ser ut som att värmen kommer hålla i sig men med kraftiga vindar från norr kommer göra fisket svårare under i alla fall de första dagarna för de nya grupperna på Å

Tight Lines!

Alexander Lindgren, Nikolaj Hjort & Johan Mikkelsen

.