Veckosummering Havøysund

Ännu en vecka går mot sitt slut. Och det har vart en varierande vecka i flera hänseenden. Gäster från flera delar av Europa, sommarväder ena dagen hård vind och regn den andra, flundror, rödspättor, torskar, storsej och uer. Vädret har vart ambivalent och vinden har gjort oss något begränsade i valet av fiskeplatser. Men vi fick några fina dagar där solen sken och vinden lagt sig och då passade guidebåten tillsammans med några fler båtar från campen att ge sig ut på djupen för att fiska uer. Och vilket lyckat fiske de hade. Första stoppet och första släppet så smällde det på för killarna i guidebåten och på den vägen fortsatte det. Väldigt skönt att få hugg direkt när man släpper ner sitt tackel på 250 meters djup. Även fransmännen i båten bredvid hade ett väldigt lyckat fiske efter denna vackra och otroligt välsmakande fisk. Flera fina fiskar på runt 3 kilo kom upp.

Jonny med en vacker uer

Andra båtar från campen valde denna fina dag att fiska efter torsk och många av dom prickade helt rätt. Båt 11 driftade över några grundtoppar och ut mot djupare vatten, dom lyckades fånga både fina havskatter, flundra samt massa fina torskar.

På tisdagen tilltog vindstyrkan och man fick söka sig runt öar för att hitta lä. Guidebåten gick ut för att fiska rödspätta. Och efter några drifter hittade man rätt vik som höll flera fina exemplar. Här fick dom även vara med om ett ”flundrarace” dock av frimärksstorlek men på den lätta utrusningen ämnad för rödspätta blev det en riktigt kul upplevelse. Under dagen hade de en örn cirkulerandes runt båten som mer en gladeligen tog emot lite fin betesfisk som kastades åt den. Det är riktigt häftigt att kunna beskåda denna mäktiga fågel på så pass nära håll.

Rödspetta och flundra

På onsdagen kom regnet, men det är inget som hindrar oss. Vi i guidebåten gav oss ut efter flundra och kom till ett riktigt fint ställe där vi med hjälp av drivankaret kunde göra några bra drifter. Men flundrorna ville inte mer än stöta på våra jiggar denna dag, bara havskatten vågade sig fram så vi begav oss hemåt.

Som sagt en varierande vecka går mot sitt slut. Med massa fin fisk, fina naturupplevelser med vitnosdelfin simmandes längs med båten, sommarväder och regn ser vi nu fram emot en ny vecka med nya gäster. De ser ut att bli en hård start för de nya gästerna med vindar kring 15 sek/m men efter det verkar vädret stabilisera sig.

Tight lines // Andreas, Douglas, Jørgen

Holländarna med en fin sej