Veckosummering Nappstraumen.

Denna veckan har det varit mixat väder och mixade förutsättningar, men med ett kanonbra fiske efter torsk, sej och hälleflundra. Samtliga båtlag har kommit i kontakt med riktigt fin fisk och det har även landats ett par fina hälleflundror runt 1m samt riktigt grov torsk upp till 20kg. Det har även varit enorma mängder stor sej i farten för våra grupper, där samtliga båtlag har fått massor med fina fiskar en bra bit över 10kg.

I söndags natt visade väderprognosen mycket bra väder så Calle la fram som förslag till gästerna att dom skulle åka på långtur och dom nappade direkt. Majoriteten av alla båtlag stack iväg och efter en dryg timmes körning så var dom framme på det området som dom skulle testa, och det tog inte lång stund innan rapporterna ramlade in på radion om mängder med fin sej och riktigt fina torskar, det visade sig vara ett riktigt bra område där fisken verkligen var på hugget och där det nappade redan i första nersläppet och det verkar inte finnas någon hejd på fisket, utan det högg konstant hela natten, efter flera timmars fiske med mängder av fisk och mjölksyra i armarna bestämde dom sig för att köra skutan hemåt igen. Det kom upp mängder med torsk runt 10 kg med en riktigt fin toppfisk på hela 20kg. Även storsejen var riktigt i farten, då en av våra holländska båtar fångade nattens största på fina 14kg.

Resterande dagar har även dom levererat då alla gäster har kommit in med ett leende på läpparna varje dag då fisket har varit riktigt hett och där späckhuggare och knölvalar har varit på besök och visat sig från sin bästa sida.

Tight Lines

Calle & Martin