Första dagen för de nya gästerna på Vesterålen bjöd på solsken och ett stilla hav. Då många gärna vill fiska av sig för att stilla fiskeabstinensen så åkte vi under första dagen till en plats vi kallar för ”Torskflaket” och de levde ännu en gång upp till sitt namn även om det stundtals var riktigt trögt även här… Men så fort man prickade rätt så kunde flera drilla fina torskar samtidigt! I vår båt hade vi bland annat en skön dubblé på 15kg respektive 14kg samt en till runt 15 kg som landades på kort tid.

Jonas och gänget från båt 5 prickade även dom in ett torskrace där de kunde landa ett gäng fina torskar med topp på 16,5kg!

Marcus som guidade danskarna i båt 3 körde dock raka vägen till en av våra hetare flundraplatser och det visa sig bli en grym inledning då de lyckades fånga 3 hälleflundror med största på 128cm!


De fick också uppleva grymt grundvattensfiske efter torsk upp till 10kg som hög strax under båten!

Dagen efter tog vi rikte på en av våra långturer och i samlad trupp åkte vi ut till denna plats men fick göra ett stopp på vägen ut då vi möttes av en hel familj späckhuggare med deras lilla lekfulla kalv! Fantastiska djur som verkligen förgyller en fiskeresa som denna!

Mer om detta möte samt hur det gick ute på långturen kommer i nästa rapport! Håll er tillgodo, flera fina fiskar har landats på vår camp i Vesterålen! Nu väntas dock stark vind så blir ett par dagar där vi blir begränsade till närområdet igen.

Vi krigar på!
//Johan Mikkelsen & Marcus Eriksson