Blåsigt men fint fiske i Nappstraumen!

Veckan som varit har bjudit på riktigt varierande väder med kraftiga vindar och höga vågor till helt vindstilla och mjuk dyning till nästa dag.

Fisket var i början av veckan ganska svårt med tuff sjö svårlokaliserad fisk, men det var några båtlag som lyckades hitta en hel del fisk ändå. Jimmy som var ute med några vänner lyckades efter mycket slit lokalisera ett fint stim med torsk där dom fick några riktigt fina runt tio kilo och i samma veva lyckades även Dan kroka på en riktigt bra flundra på dryga 120cm.

Senare under veckan lugnade vädret ner sig och förutsättningarna blev bättre då samtliga båtar bestämde sig för att åka på långtur för att göra en satsning på lite blandat fiske där storsejen fullkomligt kokade och högg på allt ifrån spinnfiske, speddjigging och trolling, största sejen för den dagen låg på dryga tolv kilo. Några båtar lyckades även lura en och annan hälleflundra, Lars-Åke i båt 1 fick en fin fisk på 81 cm och några andra fick flera fina torskar på mellan 8-12 kilo.

Robban och hans vänner har satsat stenhårt på hälleflundra och torsk, och under slutet av veckan när vädret lugnade ner sig tog dom sig ut på ett riktigt bra kvällspass där dom lyckades hitta grymt fin torsk som verkade hugga konstant och en hälleflundra på fina 107 cm lyckades också landas under dagen samt några fina havskatter som är en riktigt kul bonusfångst. Team Dahlberg stack lite längre norrut där dom också lyckades lokalisera ett riktigt fint torskstim där dom stod med konstant spöböj dom första timmarna och samtliga i båten fick många fina fiskar en bra bit över tio kilo. Sista dagen för team Dahlberg blev en riktigt bra dag där dom till en början fick några fina torskar men efter en stund bestämde dom sig för att lägga sina sista timmar på hälleflundra och det gjorde dom verkligen rätt i då dom fick 2 fina fiskar, den ena på ca 122cm och den andra på fina 126cm.

VI hoppas att vädret stabiliserar sig nu inför kommande vecka för då ska vi satsa på riktigt tunga spöböj.

Tight Lines

Martin & Calle