Det har varit en svår start för våra gäster på Vesterålen då vädret har begränsat oss till närområdet. Regn och 12m/s från Sydväst, men inte sitter vi inne och är bittra för det!
-Nej då! Samtliga båtar har varit ute trots det tuffa vädret och kämpat på! Fiskemässigt blir det såklart sämre när man inte kan komma ut på våra bästa platser men trots detta har båtarna fått en del mattorsk med största upp till 16kg samt 3 hälleflundror!

(”Flundraviskaren” Alfred som lyckats lura upp 2 av 3 flundror)

Några storsejare har också synat durken var av ena på 9kg landades endast en sjömil från campen i själva Jörnfjorden. De fick även lite kolja, torsk samt sill!!! De berättar också att fisket har varit väldigt varierande under dagen. Från att ha varit ingen fiske alls till att alla står och drar fisk samtidigt, med andra ord, huggperioderna har varit väldigt markanta under dessa dagar och det gäller verkligen att ha tålamod och invänta nästa huggperiod för att få uppleva det där fisket!

Trots denna svåra start så har det ändå varit en härlig stämning på campen och nu när väderleksrapporten ser mer lovande ut så hoppas vi komma ut på lite bättre positioner!

Tight lines,
Johan Mikkelsen