20 kilos torsker og grove flundrer i Havøysund!

Nok en uke klar her oppe i Havøysund, og trots lite mer vind, har vi hatt bra med fisk på campen. Vi begynner rett og slett der vi slapp på sist nyhet, og det med stor fisk! På lørdags kvelden kom Fredrik og resten av gjengen i båt 2 og 7 tilbake fra en lengre tur i jakten på hälleflundran. Under en drift hadde tydeligen Fredrik hatt et hugg på sin betesfisk, men den spytta dessverre ut igjen betesfisken. Heldigvis for Eric skulle det suge ordentlig til i hans jigg. Antakelig var det samme fisk som Fredrik hadde hatt på sin betesfisk. Etter en fantastisk fight, kunne Fredrik sikre Eric sin fantastiske flundre på 166 cm! Nytt PB og et stort grattis från oss! Etter en lykkad storflundresatsning, åkte dom i veg på lite torskfiske, der dom skulle lykkes å dra opp en kjempetorsk på 136 cm, og ca 20 kilo! Mengdfisket var også helt galet på torsken der ute. Mye fin torsk opp mot 10 kilosgrensen.

De neste dagene har gått mye i mixfiske hos de aller fleste båtene. Gubbarna i båt 9 hadde et kalasfiske i hop med båt 8 veldig nære campen på større torskar. Det var store mengder sei på 70 meters dyp, og torsken står åpenbart og trykker opp betesfiskene. Det resultere jo ofte i veldig fine fangster, og ikke helt feil skulle det komme opp flere fine torsker. Gøteborgerne i båt 8 krokede i mengder med torsk opp mot 10 kilo, men lykkedes også å lande et par grove toppfisker på 15,5 kilo og 20,2 kilo. I båt 9 fikk man også flere fine seier under torskracet. Fine matseier opp i mot 7 kilo. Men båt 9 skulle også lykkes å få en grovere torsk opp mot 20 kilos grensen samme dag. Utrolig heftigt at torsken har smyget seg relativt nære campen just nu!

Douglas og hans to kompiser Jonathan og Victor, var ute etter flundran på mandag. Fisket hadde vært noe segt gjennom dagen, men på slutten av dagen bestemte dom seg for å forflytte seg til et stelle veldig nære campen og teste. Ikke feil så kroker Douglas i en bettre fisk på sluttampen av dagen. Den fighett bra, og viste tydelige hoderistinger. Hvilket indikerer ofte stor fisk. Man får syne på fisken og boysa gjør seg klare for å lande flundran. Tyvärr i landingsøyeblikket lykkes fisken å klyve av, og forsvant tilbake ned i djupet. Det var en kjempefin fisk, og vi så filmen i etterti, og anslår flundran til å være rundt 150-155 cm. Meget surt. Men båt 2 og 7 hadde også bra flundrefiske en bit søderut, der dom lykkades land 2 fine matfisk på omlag 85 cm og enda en på 112 cm. Det skulle også døne kraftig i grejene til Daniel. Han lykkades å kroke i en kjempefin flundre på 154 cm, og nytt personbesta for honom! Etter å ha blitt fotat og målt, fikk skjønnheten svømme videre ned til dypet.

Siste dagen rattade jeg guidebåten, og samlet i hop flere båter for å gå en bit vesterut, for å komme i le av den østlige vinden. Ikke helt utippet var det speilblankt vann og nydelige forhold på lesidan, og flundrefisket kunne begynne. Vi skulle bedrive et mixfiske denne dag, og gav flundran et par tre timers forsøk før vi vendte oss ut på dypkanten i håp om noen bedre torsk.. De andre båtene valgte å bli igjen i håp om flundran. Ikke lenge etter at vi var kommet ut til torsken, begynte meldingene å renne inn om flundrar. Båt 3 var førstemann ut, og landet en kjempefin matflundre på 113 cm. Ikke lenge etterpå kom det inn stadige meldinger på vhf-en at dom hadde hatt flere konakter. Men det skulle bli fast fisk igjen for båt 3. Enda en flott flundre på 105 cm kun noen minutter senere. Det tok ikke mer enn 10 minutt før litauerene også skulle melde inn dagens første flundre i sin båt… En vakker flundre på 128 cm. Svenskene i båt 9 hadde ikke helt flytet med seg, og brente en kjempefin flundre bare litt senere. Man fikk aldri se fisken, men det var tydeligen en fisk av bedre kaliber. Under racet som kun var noen distans ifra, hadde vi et lykket torskfiske, med toppfisker opp mot 12 kilo. I båt 7 ble det også landet en meters flundre på slutten av dagen.

Enda en fantastisk trevelig uke var over, og det ble avsluttet på et utrolig fint vis. På kvelden var det god stemning rundt campen, og det ”obligatoriske” PB-badet sto for tur på slutten av kvelden. Mange bad og høy skrattfaktor gjorde det til en kjempefin måte å avslutte vekkan på. Så vi vil takke ukas gjester for en fantastisk trevelig vekke. Men nå er det nye tag, og i morgen setter vi i gang igjen med fisket her oppe. Været ser noe rufsete ut de første dagene, men vi krysser fingrene for at det skulle vende i vår favør, så fort som overhodet mulig!

Tight lines // Jørgen, Douglas og Andreas