Magisk avslutning i Nappstraumen.

Dom sista dagarna har verkligen levererat med både fina torskar och vissa båtar har haft sjukt bra flundrafiske. Martin stack iväg på långtur norrut ihop med Ploppen och Bobban tillsammans med vår tyska grupp Ahrens för att rikta fisket efter torsk men även lite hälleflundra.

Martin, Ploppen och Bobban hittade fisk direkt och efter den första landade torsken hugg det konstant resten av dagen, ibland small det på varje nedsläpp och ibland fick dom vänta 5 minuter mellan huggen men då passade dom på att vila upp sig lite istället. I slutet av dagen hade dom fått mängder med fin torsk med en fin snittstorlek på ca 7 kilo där några toppfiskar låg runt 10 kilos strecket. Dom försökte en kort stund efter hälleflundra men det stod så mycket torsk överallt så det var svårt att hålla torskarna borta från betena. Grupp Ahrens hade ställt in siktet mer på hälleflundra denna dag där och det gjorde dom riktigt bra, under dagen lyckades dom landa 2 fina flundror där den största var dryga 100cm, plus att dom även tappade en fin fisk efter en riktigt bra fight.


Sista dagen bjöd på riktigt finväder där nästan alla båtlag bestämde sig för att ställa in siktet på hälleflundra, vilket skulle visa sig vara ett riktigt bra beslut. Vår Belgiska grupp hade i slutet av dagen lyckats landa HELA 6 HÄLLEFLUNDROR där den största låg på ca 120cm. Tobias som var ute med Ploppen och Bobban lyckades också riktigt bra då dom landade 2 fina flundror där dagens topp låg på dryga 90cm, men dom hade kunnat landa många fler då dom hade riktigt många fina kontakter under hela dagen. Havskatter forsätter också att fångas inne i Nappstraumen vilket är väldigt spännande, vi hopppas de kan komma upp någon riktigt fin havskatt här snart igen.

Tight Lines

Martin & Tobias